MENÜ

Yeni Twitter nasıl olacak?

Sosyal devin çok tartışılan yeni "algoritmik haber akışı" nasıl çalışacak? İşte bildiklerimiz...

Yeni Twitter nasıl olacak?

Twitter'ı kullananlar, tweet'lerin tarih sırasına göre gösterildiğinin farkına varmıştır. Twitter ilk açıldığından bu yana değişmeyen bu yöntemin değişebileceği, bir süredir konuşuluyor.

Haberin Devamı

Peki Twitter, bizlere nasıl bir ana sayfa hazırlıyor? BuzzFeed'e göre Twitter, yeni bir "algoritmik haber akışı" üzerinde çalışıyor. Bu haber akışı, öncelikle görmek isteyebileceğiniz tweet'leri size gösteriyor; dolayısıyla alıştığımız sistemden çok daha farklı çalışıyor. Bununla birlikte Twitter CEO'su Jack Dorsey'in verdiği ipuçları, Twitter'ın "canlı" olma özelliğinden ödün vermeyeceğini gösteriyor. Yani göreceğiniz tweet'ler size özel olsa da, yeni tweet'lerin her zamanki gibi üstte yer almasını bekleyebilirsiniz.

Twitter'ın paylaşımlardaki 140 karakter sınırını 10 bin karaktere genişletebileceği bir süre önce konuşulmaya başlanmıştı. Bu değişiklik hakkında şimdilik herhangi bir bilgi yok.

Haberin Devamı
Algoritmik haber akışı ortalığı karıştırdı

Bu arada Twitter'ın değişiklik planları sosyal ağda #RIPtwitter (Huzur içinde yat Twitter) etiketi altında büyük bir tepki uyandırmış görünüyor. Bir kullanıcı, bir "düzenle" düğmesi beklerken "algoritmik haber akışıyla" karşılaşmaktan yakınırken diğer bir kullanıcı, Twitter tarafından kontrol edilen bir haber akışının Twitter'ın anlayışına ters düştüğünü savunuyor.

Yeni algoritmik haber akışı, şimdilik sadece belirli sayıda kullanıcı üzerinde test ediliyor. Testlerin iyi gittiği ve bu nedenle test kullanıcısı sayısının artırıldığı söyleniyor. İşlevin tüm kullanıcılara "zorla" mı sunulacağı, yoksa isteğe bağlı bir seçenek mi olacağı, şimdilik bilinmiyor.

Resimlerle: Her telden 30 yeni duvar kağıdı



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ