MENÜ

Yeni İstanbul'a şampiyonluk çok yakıştı

Sancaktepe Belediyespor, 3. lig 1. grupta ligin bitimine iki hafta kala en yakın rakibinin 7 puan önünde Şampiyonluğunu ilan ederek büyük bir başarıya imza attı.

Yeni İstanbul'a şampiyonluk çok yakıştı

2016-2017 sezonunda 3. lig 1. grupta mücadele eden Sancaktepe Belediyespor sezona tecrübeli teknik adam Hikmet Sevim yönetiminde hazırlandı. Sezona ”Yeni İstanbul’a Şampiyonluk Yakışır” parolasıyla başlayan Kulüp kadroda da bir çok değişikliğe imza attı. Yoğun geçen sezon öncesi yapılan kamplarla lige sıkı bir şekilde hazırlanan Sancaktepe Belediyespor, ligin ilk maçında Kızılcabölükspor ile golsüz berabere kaldı.

Bu karşılaşmanın ardından 7. haftaya kadar oynadığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik alan Kırmızı Beyazlı ekip ligin yedinci haftasında karşılaştığı Tekirdağspor’u 2-0 mağlup ederek ligin zirvesine bir daha bırakmamak üzere yerleşti. Liderliği ele aldıktan sonra istikrarlı ve göze hoş gelen futboluna devam eden ve özellikle savunma hattında ki başarısıyla dikkat çeken İstanbul ekibi ligin ilk yarısını 39 puan ile en yakın rakibinin 8 puan önünde lider tamamladı. Türkiye Profesyonel liglerde ilk yarılar baz alındığında Sancaktepe Belediyespor liglerin en az gol yiyen takım özelliğini taşıdı.

Kocaeli ve Altay...

Ligin yanında Ziraat Türkiye Kupasında’da yoluna devam eden Sancaktepe Belediyespor, Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Alanyaspor’u deplasman da 1-0 mağlup ederek gruplara kalma başarısı gösterdi. Ligin ikinci yarısına kaldığı yerden devam eden Kırmızı-Beyazlı ekip ikinci yarının ilk maçında Kızılcabölükspor’u kendi evinde 2-0 mağlup etti. İlerleyen haftalarda istikrarlı gidişini sürdüren ekip ligin 36. haftasında karşılaştığı Kartalspor maçının ardından ligin bitimine 2 hafta kala 3,lig 1. grupta Kocaelispor ve Altay gibi takımların önünde 2016-2017 sezonu şampiyonluğunu ilan etti.

Takdirini kazanmış

Sezon başında yakaladığı İstikrarı sezon boyunca devam ettiren Sancaktepe Belediyespor, başta Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim olmak üzere Spor kamuoyu’nun önde gelen isimlerinin takdirini kazanmış ve Türk Futbolu’na yön veren birçok isim Sancaktepe Belediyespor’u kendi sahasında oynadığı bir çok maçta yerinde takip etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ