MENÜ

Yeni bir Del Bosque vakası

Ekonomik krizle boğuşan Siyah-Beyazlı kulüp şimdi de Aktif Reklam'a 10 milyon dolar tazminat ödeme cezasına çarptırıldı. Yönetim krizden kurtulmak için Quaresma dahil yıldızlarını elden çıkarmayı planlıyor.

Yeni bir Del Bosque vakası

Beşiktaş'ın yakası bir türlü dertten kurtulmuyor... Mali bir darboğazdan geçen ve uçan kuşa bile borcu olan Siyah-Beyazlı yönetim nasıl düzlüğe çıkacağının hesaplarını yaparken bir şokla daha karşı karşıya geldi.

DAVA 5 YILDIR DEVAM EDİYORDU
Beşiktaş eski ortağı Aktif Reklam'ın aleyhine açtığı 10 milyon dolarlık tazminat davasını kaybetti. 2006 yılında İnönü Stadıreklam alanlarını sözleşmesini feshederek Aktif Reklam'la yollarını ayıran yönetim o dönemde nakit para girişi için Saran ve Yıldız Holding ile anlaşma yapmıştı. Ancak yatırımlarını ve bu yöndeki zararlarını gerekçe gösteren Aktif Reklam, Beşiktaş'a dava açmıştı. 5 yıldır süren dava sonuçlandı ve mahkeme Siyah-Beyazlı kulübü 10 milyon dolar ödemeye mahkum etti.

AVUKATLARIN KURBANI OLDULAR
Beşiktaş'la Aktif Reklam arasında mahkeme devam ederken yeni bir pazarlık yapıldığı ortaya çıktı. Beşiktaş Yönetimi araya aracılar sokarak Aktif Reklam'ın davayı geri çekmesini isteyerek 4 milyon dolarlık bir teklif yaptı. 2 taraf rakamda anlaşma sağlamasına rağmen Beşiktaş'ın davalarını takip eden avukatlar, "Anlaşmaya gerek yok. Biz bu davayı kazanırız. Paramızı sokağa atmayalım" deyince avukatları dinleyen Beşiktaş Yönetimi geri adım atmak zorunda kalmıştı.Yönetimin bu karar karşısında radikal tedbirler alması kesinleşti. Başta Portekizli oyuncu Quaresma olmak üzere yıldızların satılmasının planlandığı gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Takvim

Haberin Devamı
YORUM YAZ