MENÜ

Yeni başkan seçiliyor

Kulüpler Birliği Vakfı yeni başkanını yarın seçecek.

Yeni başkan seçiliyor

Tutuklu yargılanmak üzere Metris'te tutulan Aziz Yıldırım'ın başkanlıktan istifa etmesinin ardından 20 Eylül için kongre kararı alan Kulüpler Birliği Ankara'da yapılacak seçimde yeni başkanını belirleyecek.

Aziz Yıldırım'ın yerine en kuvvetli aday olarak Yıldırım Demirören'in ismi ön plana çıkıyor.

Hatırlanıldığı gibi 2 hafta kadar önce siyaset turu atan, Siyasi Parti Merkezleri'ni dolaşan Kulüpler Birliği temsilcilerinden Yıldırım Demirören liderlik vasfını üstlenmiş ve temaslardan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Bu hareket Demirören'in başkanlık için ısınma turu olarak yorumlanmıştı.

Ayrıca 2 dönem önce Galatasaray'dan rahmetli başkan Özhan Canaydın, sonra da Fenerbahçe'den Aziz Yıldırım başkanlık yapınca, "Sıra 3 büyüklerden Beşiktaş'ta" değerlendirmesi de çeşitli çevrelerce yapılmıştı.

Demirören'in ise adaylığını öneren kulüp başkanlarına, "Ben de istiyorum ve seve seve yaparım bu görevi ama bu konuda hep birlikte hareket etmeliyiz" şartını önü sürdüğü öğrenildi.

Kulüpler Birliği'nin en deneyimli ve en yaşlı Başkanı İlhan Cavcav ise geçen hafta salı (13 Eylül) gününden bahsederek, tek bir aday üzerinde uzlaşmak için toplanacaklarını ve 20 Eylül'de tek başkan adaylı seçim yapmak istediklerini söylemişti. Geçen haftaki toplantıya gerek duyulmadan direkt olarak yarın seçime girecek olan Kulüpler Birliği'nin Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören'i yeni başkan yapması bekleniyor.

Kayserispor Başkanı Recep Mamur'un Özhan Canaydın ve Aziz Yıldırım döneminde olduğu gibi başkanvekili olması beklenirken, Süper Lig'in yeni ekibi Orduspor'un Başkanı Nedim Türkmen'in de eşit yetki ile başkanvekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor...

Haberin Devamı
YORUM YAZ