MENÜ

Yelken tutkunları Pazar günü bir araya geliyor!

BMW Bosphorus Sailing Fest, bir kez daha yelken tutkunlarını İstanbul Boğazı'nda 4 Mayıs Pazar günü bir araya getirecek.

Yelken tutkunları Pazar günü bir araya geliyor!

Önceki yıllarda rekor katılımla gerçekleşen festivalin merkezi yine Bebek Türkan Sabancı Parkı olacak. Tüm yelkenli teknelere açık olan etkinlikte, “Yelken Tutkunları” grubunda lisans şartı aranmayacak.

Uluslararası arenada birçok yelken yarışının ve yat kulübünün destekçisi olan BMW, bu yıl da BMW Bosphorus Sailing Fest ile tüm yelken tutkunlarını buluşturacak.

4 Mayıs Pazar günü tüm yelkencilere Boğaz’da yelken açma fırsatı verecek olan BMW Bosphorus Sailing Fest’e önceki yıllarda olduğu gibi rekor sayıda katılım bekleniyor. Her tip yelkenli teknenin katılımına açık yarışlarda ‘Yelken Tutkunları’ sınıfında lisans zorunluluğu aranmayacak.

Festivalin kalbi Türkan Sabancı Vakfı

IRC grubundaki yarış, “Yelken Tutkunları” sınıfındaki gezi tekneleri İstanbul Boğazı’nda iki farklı parkurda yarışırken, Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda da halka açık bir dizi etkinlik sahnelenecek.

Donatılmış gerçek yelkenli tekneler karada sergilenirken, minik konuklara yelkenli sınıfları hakkında bilgi verilecek. Bu arada gün boyu t-shirt boyama, ebru, çini ve seramik atölyeleri gibi keyifli etkinlikler ile eğlenceli bir gün geçirecekler.

Büyükler ise Cam Ocağı’nın atölyeleri ile camdan kendi eserlerini üretebilecek, ayrıca ebru ve grafiti atölyelerine de katılabilecekler.

İstanbul Boğazı’nda muhteşem görüntüler oluşturacak yelken festivali, Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars konseriyle sona erecek.

Yarış parkuru Bebek-Büyükdere arasında

ISAF “Özel Etkinlik” statüsünde gerçekleşecek yarışta IRC sınıfları Bebek Koyu’ndan saat 12.00’da 5 dakika uyarısıyla genel güney yönüne verilecek startın ardından 1 no’lu şamandırayı dönüp Büyükdere’ye tırmanacak. Buradaki 2 no’lu şamandıra iskelede dönüldükten sonra Bebek Koyu önünde rota tamamlanacak.

Yelken Tutkunları ise, saat 13.00’da Büyükdere’den verilecek startla Bebek Koyu’ndaki finiş hattına yelken basacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ