MENÜ

Tünelin ucundaki ışık...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’de henüz 4 yıllık bir mazileri var. 2005-2006 sezonuyla birlikte Türkiye’nin en üst düzey liginde mücadele eden 18 takım arasına katıldılar. İlk sezonu 43 puanla sekizinci, ikinci sezonu 48 puanla yedinci sırada tamamladılar. İkisi bile Süper Lig’e yeni gelmiş bir takım adına etkileyici birer performanstı. Ancak onlar yeterli bulmadılar.
Mecnun Odyakmaz’ın Bülent Uygun’u koltuğa oturtmasıyla birlikte çağ atladılar. Geçen sezonu, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile aynı puanı (73) toplayıp üçlü averaj nedeniyle 4. sırada tamamladılar. Oysa 33. haftada 5-3 kaybettikleri Galatasaray maçını kazanabilseler, Türkiye’deki 5. şampiyon olacaklardı.
Bu sezon, tıpkı geçen sezon olduğu gibi, yine ilk yarıyı zirvede kapattılar. 20. haftalar geride kaldığında 42 puandalar, hâlâ zirvedeler ve inmeye de niyetleri yok.
Sezon sezon attıkları gol sayıları şöyle: 34, 41, 57, 33...
Sezon sezon yedikleri gol sayıları şöyle: 44, 44, 29, 13...
Sezon sezon başarı yüzdeleri şöyle: 48.5, 50, 73.5, 75...
Bu kadar çok rakam koyup, kafanızı karıştırdığımı biliyorum. Ancak önemli. Çünkü birçok futbol ulemasının halen burun kıvırarak baktığı Sivasspor, her yıl üstüne koya koya gidiyor. Tesadüfen burada değiller, birkaç yıl rüzgâr gibi esip sönmeyi de düşünmüyorlar.
Yıllardır kafamıza kazınan ‘4 Büyük’ kavramı artık değişmek üzere... Çünkü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kadar iyiler. Hatta kanımca hepsinden daha da iyiler.
Kadrolarında Lincoln, Baros, Kewell, Carlos, Alex, Lugano, Bobo, Delgado, Zapo ya da Yattara, Gökhan, Alanzinho gibi isimler yok. Birçoğunu ikinci ligleri tarayıp getirdiler. Hiçbirini tanımadığımız o çocuklar bir takım olup tarih yazıyor şimdi.
Bu sezon 3 kez Galatasaray (2 beraberlik, 1 galibiyet), 1 kez Fenerbahçe (galibiyet), 1 kez Beşiktaş (İnönü’de beraberlik), 1 kez Trabzonspor (Avni Aker’de beraberlik) ile oynadılar ve hiç yenilmediler.
Sezonun kalan kısmında Fenerbahçe ile 3; Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile birer maç daha oynayacaklar. Fenerbahçe’yi kupada elemeleri halinde, yüzde 50 ihtimalle Beşiktaş ile bir kez daha kapışacaklar. ‘4 Büyükler’e karşı, geride kalan süreçteki performanslarını gösterirlerse iki kulvarda birden kupaya uzanabilirler.
Olmaz öyle şey demeyin!
Çünkü bu takımı bu sezon sadece iki takım devirebildi: Ankaraspor, Antalyaspor...
Çünkü bu takım devre arasındaki en iyi transferleri yaptı: Kamanan, Murat Erdoğan...
Çünkü onlar bir takım... Çoğu Büyükler’in olamadığı kadar hem de...
Zafere uzanan tünelin ucundaki ışığı gördüler. Koşuyorlar, nefesleri yeterse...

YORUM YAZ