MENÜ

Tam zamanı şimdi

Abone Ol Google News

Ligin en az gol atan takımı kim? Fenerbahçe... 9 haftada 6 gol atmış Sarı-Lacivertliler... 3 puanlı sisteme geçildiği günden beri böyle bir istatistik yok. Zaten tarihte de bir kez var; 1968-1969 sezonu... En golcüsü; Ayew... 2 gol atmış... Slimani ve Eljif’in de 1’er golü var. Kalan iki golü atanlar, şimdi çok uzaktalar. Biri Josef de Souza, diğeri Giuliano... Yani mevcut kadronun gol sayısı sadece 4 aslında... Lig ve Avrupa dahil 13 resmi maç oynadı Fenerbahçe... 13 maçın 12’sine başka kadrolar çıktı sahaya... Yeni bir yönetim... Yeni bir direktör... Yeni bir teknik heyet... Yeni bir takım... Yeni bir mantalite... Bu şartlarda, elbette bir süre gerekirdi Fenerbahçe’ye... Fakat atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti ve şu an puan cetvelinde küme düşme hattının bir üstünde Fenerbahçe...

Haberin Devamı

Artık bazı sorular yüksek sesle sorulmalı Fenerbahçe’de... Mesela; Volkan Demirel’in, Aatif’ın ve Dirar’ın kadrodışı bırakılması; takım üzerinde nasıl bir olumlu etki yarattı? Mesela; Çok yaşlı olan bir takımı gençleştirme hamleleri yapıldı. Doğru bir hamleydi bu... Tamam ama...

Haberin Devamı

Barış nerede? Saman alevi gibi yanıp geçti mi? Ferdi ne zaman giyecek Sarı-Lacivertli formayı ilk kez? Gelecekte A Milli Takım’ın kalesini koruması beklenen Berke geçse kaleye, daha kötü durumda mı olur Fenerbahçe? Mesela; Eljif Elmas her maç mutlaka bir şekilde süre alıyor, ama neden buna rağmen değişmezi olamıyor bu takımın? Mesela; Skor 0-0’ken, Fenerbahçe Sivas’ta gol atmak zorundayken bile, iki sol bekle oyuna devam edip, tonlarca para ödenen Valbuena neden 1 dakika bile oyuna giremez? Mesela; Valbuena planlarında yoksa Cocu’nun, neden Avrupa Ligi için verilen listede onun adı var da, Mehmet Ekici’nin Roberto Soldado’nun yok?

Comolli’ye güvendi Fenerbahçeliler... Cocu’ya güvendi... Slimani’ye, Ayew’e, Jailson’a güvendi... Gitti Fenerium’a binlerce forma aldı. Çıktı tribüne, sesi kısılana kadar bağırdı. Gol yedi destek verdi; maç kaybetti gıkını çıkarmadı, kan kustu ‘kızılcık şerbeti içtim’ dedi. Comolli’ye, Cocu’ya, bu takıma bu kadar güvenmelerinin tek nedeni sizsiniz Sayın Ali Koç... Çünkü sizin varlığınız nedeniyle onlara güvendi Fenerbahçeliler... Artık masaya yumruğunuzu vurmanın zamanı geldi, geçiyor.

Size, sizin sloganınızı hatırlatmak isterim: “Fenerbahçe için köklerinden güç alarak kenetlenme vakti... Şimdi, ‘eski heyecan’ için ‘yeni kan’la harekete geçme vakti. Tam zamanı şimdi...”

YORUM YAZ