MENÜ

Savunma bazen gerekli sanki!

Abone Ol Google News

“Fenerbahçe savunma yapmaz, yaptırır” demişti Ersun Yanal yıllar önce... Dün gece Erzurumspor, Fenerbahçe kalesine ilk şutu 46. dakikada atabildi. Zaten bir dakika sonra da ikinci şutta golü buldular. Dakikalar 42’yi gösterdiğinde Fenerbahçe’nin rakip ceza alanında topla buluşması 14, Erzurumspor’un ise sıfırdı. Konuk takım, ilk kornerini de 70. dakikada kullandı. İlk yarı bittiğinde topla oynama yüzdesi de 70’e 30 Fenerbahçe lehineydi. İlk yarı Ersun Yanal’ın ve aslında bütün Fenerbahçeliler’in istediği takım vardı sahada... 45 ile 58 arasında Süper Lig’e dahi yakışmayan bir başka takım... 70 ile 90 arasında, ne yaptığını bilmeyen, özgüvensiz bir başka takım... Ersun Yanal, ilk 45’teki takımı 70’li 80’li dakikalara çıkartırsa işler düzelir. Fakat bu sadece Yanal ile olacak bir başarı öyküsü değil. Slimani ve hatta Ayew ile olmaz. Ali Koç ve yönetiminin Ocak performansı, en az Ersun Yanal’ın performansı kadar önemli... Bu arada savunma ara sıra gerekli hocam, en azından bu takıma!

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Fener’in kusursuza yakın oynadığı ilk 45 dakikada, farklı bir onbir mi sahadaydı? 4 günde ne değişti? İkinci 45’te başka bir takım mı vardı sahada? Bu, sadece futbol bilgisiyle açıklanamaz!

Maçın starı

Emrah Başsan... 46. dakikada oyuna girdi, topla ilk buluşmasında golünü attı. O gol, Fenerbahçe’nin dengesini alt üst etti. Sonrası malum; Kadıköy’de hem de bu atmosferde 1 puan, galibiyet kadar önemli.

Maçın olayı

Fenerbahçe’nin kaleyi bulamayan bir santrforu var; Slimani... Fenerbahçe’nin oyunu 1 metre dahi öne taşıyamayan, en önemli anda frikiği dağa taşa yollayan bir 10 numarası var; Benzia...

Kısa mesaj

Yine de enseyi karartmasın Fenerbahçeliler... Çünkü Ersun Yanal belli ki bir hava getirmiş tribüne ve hatta saha içine... Fakat biraz önce de dediğimiz gibi; Transfer şart.. Ve mümkünse Comolli’nin karışmadığı!

YORUM YAZ