MENÜ

SATICI HOCALAR!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir diyet uzmanına gitseniz, ağzından çıkan ilk cümleler şunlar olacaktır: “Kızartmalar, kuruyemişler, çikolata ve şekerlemelerden uzak durun. Hazır meyve sularından içmeyin, patates cipsi yemeyin.” Başlamadan bitirmek istersiniz diyeti. Çünkü çocukluğunuzdan bu yana yaptığınız her şeyden vazgeçmek anlamına geliyordur aslında bu diyet programı!
‘Mide’ nasıl ağır bir yemekle karşılaşınca hazımsızlık çekiyorsa; ‘beyin’ de düşünceler karşısında aynı durumda tepkiler verir. Bu yazı, ‘mide’niz için değil, ama ‘beyniniz’ için bir diyet programı olabilir!
İnsanoğlu iyiliklerle beslenmez çoğu zaman, ‘kötü’ daha iyidir sanki. Kendinize yakın bulduğunuz siyasi partinin yanlışları ‘küçük bir hata’dır; hoşlanmadığınız partinin doğruları ise zaten ‘olması gereken’ler. Sevdiğiniz adam hakaret de yağdırsa etrafına haklıdır, çünkü çok üzerine gelinmiştir; sevmediğiniz adam ‘cami’ yaptırsa bile ‘minaresi eğri’dir. İdolünüz olan futbolcu gol kaçırırsa ‘zemin kötü’dür; rakibin santrforu sıfırdan atsa golü ‘rüzgârın etkisi’dir. Tuttuğunuz takım kaybetmişse maçı ‘hakem doğramış’tır; rakip takım kazanmışsa ‘hakemle’dir. ‘Bizim teknik adam’ başarısız bile olsa ‘bu takımla bu kadar olur’ zaten; ‘onlarınki’ zirveye çıkarsa ‘hocaların katkısı en fazla yüzde 5’tir.

***
Bülent Uygun bugüne kadar 8 kez oynamış Fenerbahçe’yle; 1 kez yenebilmiş, 6 kez yenilmiş. Aynı Uygun; Galatasaray’la da 8 kez karşılaşmış, aynı sonuçları almış.
Rıza Çalımbay, 13 kez karşı karşıya gelmiş Beşiktaş’la; 1 galibiyeti var, 9 yenilgisi. Fenerbahçe’yi 15 maçta 3 kez, Galatasaray’ı 15 maçta, Trabzon’u ise 12 maçta 5’er kez yenmiş.
Tolunay Kafkas, kariyeri boyunca Galatasaray’ı 1 kez (8 maçta) yenebilmiş. Trabzon’u 2 (8 maçta), Beşiktaş’ı 7, Fenerbahçe’yi 8 maçta 3’er kez devirmiş.
Şenol Güneş; 19 maçta sadece 3 kez yenebilmiş Fenerbahçe’yi. 19 maçta Galatasaray’ı 8 kez yenmiş, 5 kez karşı karşıya geldiği Trabzon’u ise hiç yenememiş.
Aykut Kocaman’ın 4 Büyükler içindeki en yüksek galibiyet oranı Fenerbahçe’ye: 13 maçta 4 galibiyet. Buna karşın en az galibiyeti, 16 maçta 2 kez ile Galatasaray’a karşı.
Kötü düşünürseniz:
Bülent Uygun; Fenerbahçe ve Galatasaray’a yatmaktadır!
Rıza Çalımbay, Beşiktaş’a ‘hatır şikesi’ yapmaktadır.
Tolunay Kafkas, Galatasaray’ı hiç zorlamamaktadır.
Şenol Güneş, Trabzonspor’a yatmakta; Fenerbahçe’yi de tutmaktadır!
Aykut Kocaman ise elinden gelen her fırsatta Fenerbahçe’yi yıkmaktadır.

***
Siz siz olun, kötü niyetli olmayın. Diyet yapın; midenizi de beyninizi de sağlıklı kılın. Bülent Uygun’u, Tolunay Kafkas’ı, Rıza Çalımbay’ı, Şenol Güneş’i ve Aykut Kocaman’ı ‘bizim’ ya da ‘onların’ ‘teknik direktörü’ olarak görmeyin. Çünkü onlar birer ‘teknik direktör’den çok, birer ‘teknik ADAM’... En azından adamlıklarına saygı duyun.

YORUM YAZ