MENÜ

Saçma sapan (2)

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta saçma sapan sorular sormuştuk. Bu hafta ise saçma sapan konuşmalardan, cezalardan ve çoğunlukla da hakem hatalarından bahsedeceğiz. Şiddeti önlemek amacıyla hazırlanan yeni kanun, şimdiden gösteriyor ki şiddeti körükleyecek. Neden derseniz, anlatmaya çalışalım. Trabzonspor Guiseppe Meazza da İnter’i deviriyor. Böylece o statta kazanan ilk Türk takımı oluyor, Avrupa’da gecenin takımı ilan ediliyor. Ancak bir gün sonra Aziz Yıldırım’a olan kiniyle tanınan bir hakem avcısı, Erman Toroğlu’nun ropörtajını okuyoruz. Yanında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener var.
Yazılan destanın verdiği rahatlıkla olacak ki, “Biz lekeli değiliz. Bu nedenle Şampiyonlar Ligi’ndeyiz” diyor çok sevdiğimiz Sadri Başkan. Bu cümleyi, “Fenerbahçe kirli, o nedenle Şampiyonlar Ligi’nde değil” şeklinde yorumlamamak için saf olmak gerekir. Oysa ki; ne iddianame hazırlanmış, ne dava başlamış ne de bir karar alınmış.
Ancak Sadri Başkan’a bu sözleri söyleyebilme hakkını, ‘şiddeti önleyeceğiz’ diyerek o kanunu çıkartan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) veriyor. Çünkü, Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden men eden de, Trabzonspor’un Devler Ligi’ne gitmesini öneren de TFF.
***
Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç’a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ceza veriyor, Tahkim kaldırıyor.
Aykut Kocaman, televizyonda alınan kararları sert bir üslupla eleştiriyor.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hakkının yenildiğini düşünüp itiraz ediyor, tribüne gönderiliyor. Yardımcısı Bülent Albayrak maç sonrası zehir zemberek açıklamalar yapıyor.
Tolunay Kafkas, kendisi Kayserispor’un başındayken, Gaziantepspor’un kaptanlığını yapan Bekir İrtegün’ün elini sıkmıyor.
Twitter denilen zehirli dünyada adamlık tartışmaları almış başını gidiyor.
Bülent Yıldırım, takımının hakkını savunmak isteyen Alex de Souza’ya ‘yanıma gelme’ diyor. Gelince de sarı kartı gösteriyor.
Bünyamin Gezer, bir faul sonrası rakibinden özür dilemek için eğilen Quaresma’ya, ten teması kurarak kart gösteriyor.
***
Şiddeti önlemek için kanunlar çıkartıyorsunuz. Şiddeti körükleyen demeçleri cezalandıramıyorsunuz. Hakemlere sıfır tolerans adı altında, futbolcuları yok etme hakkını tanıyorsunuz. Futbolun ruhundan bile anlamayan birçok hakem, ertesi gün gerçek dünyadaki dostlarına anlatabileği öyküleri olması için, saçma sapan düdükler çalıyor. ‘Biz bu sezon sonuna kadar karar vermeyeceğiz’ diyorsunuz. Bu kararınız bile aslında şiddet denilen ateşin altına odun atıyor.
***
Süper Lig’de ikinci hafta ve saçma sapan iki yazı yazdık. Bu satırları okumak zahmetine katlanan dostlardan 32 hafta daha sabır bekliyoruz.

YORUM YAZ