MENÜ

Kalli hep güler!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarih 21 Şubat 2008... Stat; Bay Arena... UEFA Kupası 3. tur maçları oynanıyor. Ali Sami Yen’deki karşılaşmanın sonucu 0-0... Rövanşta Bayer Leverkusen, Galatasaray’ı 5-1’le geçiyor. Aslına bakılırsa o gün fitil ateşleniyor, ama uygulamaya 8 maç sonra geçiliyor. Ligin bitimine 6 hafta kala Kalli gönderiliyor, Cevat Güler ve ekibiyle Cim Bom şampiyon oluyor.
Aradan aylar geçiyor ve dönemin Başkanı Özhan Canaydın, FANATİK’e konuşuyor: “Leverkusen’den 5 gol yemiştik, ama Kalli, eşiyle birlikte kahkaha atıyordu...”
***
Tarih 22 Şubat 2009... Stat; Ali Sami Yen... Süper Lig’de 21. hafta maçları oynanıyor. Trabzonspor ve Fenerbahçe kaybetmiş; üstelik rakip, maçın başladığı anda 18. sırada yer alan Kocaelispor... İşte o Kocaelispor, Galatasaray’ı hezimete uğratıyor, 2-5’lik utanç tablosu skorborda yazılıyor...
Galatasaray Yönetimi, daha önce Türk Futbol Tarihi’nde eşi benzeri görülmemiş bir karara imza atarak(!) Michael Skibbe ile yollarını ayırıyor.
***
Geldiği günden beri tartıştılar, teknik adamlığını masaya yatırdılar. Bu konuda yorum yapmayacağız. Ancak Galatasaray Yönetimi’nin bir kez bile arkasında durmadığı aşikâr...
Yardımcıları Ümit Davala ile Edwin Boekamp’ı gönderip, kendi seçtikleri bir ismi antrenör olarak göreve atadılar. Burak Dilmen’in, Kalli’nin yardımcısı olması da tamamen bir tesadüften ibaretti!
Sonra, aylar önce görevine son verdikleri Kalli’ye yeniden kucak açtılar. Uzun arayışlar sonrasında kendisine verilen rütbede ‘teknik danışman’ yazıyordu.
***
Galatasaray-Kocaelispor maçı oynanırken, yayıncı kuruluşun kameraları en az saha içi kadar tribünleri de gösteriyordu.
Skibbe takımının başında puan mücadelesi verirken, tribünde Fatih Terim, Karl Heinz Feldkamp, Gheorghe Hagi maçı izliyordu.
Kimi zaman düşünceli, ama çoğu zaman da neşeliydiler, gülüyorlardı.
***
Trabzonspor, Fenerbahçe puan kaybetmiş; Galatasaray kazansa zirveye sıkı sıkı tutunacak. Sami Yen’in yarısı bomboş, taraftar kadar teknik direktör var tribünde! 5-2 yenildiler, Skibbe’yi gönderdiler.
Yine ‘hocasız’ şampiyon olacaklarını düşünenler çoktur elbette...
Cevat Güler ve ekibini yok sayarak... Adnan Sezgin’e övgü yağdırarak...
Dün kulübün internet sitesi şöyle açılıyordu: Mutlu yıllar Ayhan Akman...
Bunlar, ülkenin gelmiş geçmiş en büyük sportif başarılarına imza atan Galatasaray’da yaşanıyor.
Allahım sen bize akıl ver!

YORUM YAZ