MENÜ

Hesap vakti!

Abone Ol Google News

Bir sezon daha bitmek üzere... Topu topu üç hafta kaldı. Bir çok futbolcunun, birçok teknik adamın, birçok takımın ve hatta birçok başkanın kaderi, 270 dakika sonra belli olacak.

Haberin Devamı

Büyük olasılıkla Şampiyonlar Ligi’ne Galatasaray ile Başakşehir gidecek. Kim direkt katılır, kim ön eleme oynar bilemem. Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim; İki takımın teknik adam düzeyindeki kalitesi, takım kurgusunun çok üzerinde...

Mesela Galatasaray... Kulübede Fatih Terim’i var, fakat Şampiyonlar Ligi seviyesinde santrforu yok. Hatta Belhanda’nın, Feghouli’nin gelgitlerini de gözönüne alırsanız, hücum bölgesinin tamamen oyuncuların günlük performansına bağlı olduğunu görürsünüz. Bu durum, Süper Lig’de sorun yaratmayabilir; Çünkü diğer oyuncuları (Onyekuru, Emre Akbaba, Mitroglou, Yunus ve hatta Selçuk gibi) inisiyatif alırlar ve o gün bir şekilde galibiyete ulaşırlar. Ancak Şampiyonlar Ligi seviyesinde işlemez bu sistem... Mutlak devamlılığı olan forvetler, duran ve hareketli toplarda son vuruş becerisi yüksek olan bir santrfor şart.

Haberin Devamı

Mesela Başakşehir... Abdullah Avcı gibi yenilikçi ve sistemine sadık bir teknik direktörü var, ancak stoperi yok! Costa gitti, Epureanu sakatlandı ve sistem çöktü. Çünkü orta alanın en önemli adamı Mahmut’u çektiler geriye... Yanına yine orta sahadan devşirme Attamah’ı koydular. Geriye yama yaparken, ortayı kaybettiler ve şampiyonluk kutlamaları yapacakları şu günlerde, Galatasaray’ı deplasmanda yenip mucizeyi başarabilir miyiz hesapları içindeler.

Avrupa Ligi’nde Beşiktaş ile Trabzonspor’un biletleri hazır. Kim daha çok ön eleme oynar, bilemem!

Ancak Beşiktaş için sıkıntı büyük... Hocası gidiyor, yıldızları mecburen gönderiliyor... Feda döneminde alınan gençleri de, oyunu da yaşlandı Beşiktaş’ın. Revizyon şart, ama para yok. Üstelik bir de Başkanlık seçimi görecekler.

Bence en sorunsuz takım Trabzonspor... Ünal Karaman ile devam etmeliler. Abdülkadir ve Yusuf’u gönderip, alttan gelenlere yol açmalılar. Bu formül, yani öze dönüş; belki gelecek yıl değil ama birkaç yıl içinde mutlaka sonuç verir.

Ve Fenerbahçe... Sezonun bitişi, en çok onların lehine... Kâbus bitiyor sonuçta. Bir atasözü vardır: Kurtlar kışı geçirir, ama yediği ayazı unutmaz... Umarım Sayın Ali Koç ve yönetimi, bu sezonu hatırlayarak yeni yıla başlar.

YORUM YAZ