MENÜ

Şampiyon gibi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarıya iyi başlayan Rizespor, 45 dakika boyunca oyunun hakimiydi. Sağ kanattan Orhan Ovacıklı, soldan da Mehmet Uslu’yla ceza sahasına peş peşe ortalar kesen Karadeniz temsilcisi, aradığı golü bulamadı. Mavi-Yeşilliler, Süleyman Koç, Recep Niyaz ve yeni transfer Vedat Muriç ile birçok pozisyondan da yararlanamadı. Manisaspor ise ilk yarıda varlık gösteremezken, sadece Perovicle pozisyon buldu. İlk yarıdan gol sesi çıkmayınca, taraflar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti. Manisa yarı alana çekildi

İkinci yarıda Manisaspor kendi sahasına çekilirken, Rizespor ataklarını sıklaştırdı. Karadeniz ekibi, aradığı golü ise 72. dakikada Kosovalı yıldız Vedat Muriç ile buldu. Samudio’nun şık pasında topla buluşan 23 yaşındaki futbolcu, sert vurdu ve fileleri havalandırdı: 0-1. 77. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Muriç, yaklaşık 20-25 metreden kaleci Göktuğ’u avladı: 0-2.

Mergen istifa...

Bu golle birlikte oldukça moral bulan Mavi-Yeşilliler, 80. dakikada sahanın en iyi isimlerinden biri olan Samudio ile farkı 3’e çıkarttı: 0-3. Karşılaşmada başka gol olmayınca Rizespor, sahadan 3 puanla ayrıldı ve puanını 34’e yükselterek, zirve ile puan farkını 1’e indirdi. Manisaspor ise 11 puanla 17. sırada kaldı. Öte yandan Siyah-Beyazlı taraftarlar, 90 dakika boyunca başkan Abdullah Mergen’i istifaya davet etti.

Kırılma anı: 80. dakika

80. dakikaya kadar bir umut saldıran Manisaspor, farkın 3’e çıkmasıyla adeta yıkıldı, toparlanamadı.

Maçın adamı: Vedat Muriç

Gençlerbirliği’nden transfer edilen Vedat Muriç, 2 golle takımını sırtladı, günün en flaş ismi oldu.

YORUM YAZ