MENÜ

Kim bunlar?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cumartesi gecesi yaşananlar maalesef Beşiktaş tarihine kara leke olarak geçecek. Acı oldu. Hiç beklemediğimiz manzaralarla karşılaştım.Beşiktaş’ı, Beşiktaşlı’ya vurdurmanın, Beşiktaş ailesini bu kadar parçalamaya hiç kimsenin hakkı yok. Dünkü yazımda da söyledim: Bir numaralı sandıkta oy kullanan Beşiktaş’ın en genç üyesiyim. Bu gözler neler gördü, neler yaşadı. Ama cumartesi günkü manzara hoş değildi, beni de çok korkuttu.

Neden? Yıllardır hep özlemini çekmişimdir. 1950’lerde Beşiktaş İnönü Stadı’nın şeref tribününe girerken büyüteçle baksan kravatsız bir insan bile yoktu. Ya cumartesi gecesi? İşte son nokta oydu. Bana göre film koptu.

Bu saatten sonra kolay kolay bu yama dikiş tutmaz. Neden? 35 senedir kendimi bildim bileli Beşiktaş ailesindeyim, 6 senedir kapalı üstten maçları izlerim. Hemen hemen herkesi tanırım. Beşiktaşlılar’ın çoğu da beni tanır. Hele kapalı tribün beni çok iyi bilir. Ama maalesef cumartesi günü kapalı tribünü tanıyamadım. Bir sürü yabancı insan vardı. Kapalının ön tarafı, altın ön tarafını iyi tanıyorum. Karagümrüklü gençler...

Aslan gibi 90 dakika Beşiktaş’ı desteklemeye çalıştılar.
Üst ve orta da aynı.
Onlar pek suya sabuna dokunmak istemediler. Ama bir grup vardı. Kim olduklarını bilmiyorum. 100-150 kişilik bir grup. Kapalıya dağılmışlar, 10’arlı, 20’şerli halde... Demirören istifa diyene tekme tokat giriyorlar, yönetim istifa diyene tekme tokat saldırıyorlar, ne acıdır ki Beşiktaş diyene de saldırıyorlar. Kısacası ne amaç için orada oldukları belli değil. Dedim ya, hiçbirini tanımıyorum.

Ayrıca 150 kişilik grupta bir tane Beşiktaş atkısı olmaz mı? Bir tane Beşiktaş şapkası olmaz mı?
Bir tane Beşiktaş forması olmaz mı? Bir tane Beşiktaş bilekliği olmaz mı? Hayretler içinde kaldım.
Kadın erkek farketmedi.

Hiç suçu olmayan, yanında çocuğu olan babalara, ağabeylere durup dururken saldırdılar. Tepki gösteren bayanlara bile saldırdılar.

Kim bunlar? Beşiktaşlı, Beşiktaşlıya vurmaz, kulüp böyle parçalanmaz. Hele Beşiktaşlı, karşılık vermeyen, hele hele bir bayana tokat atmaz! Ne şartlarda olursa olsun... Çok merak ediyorum, kim bunlar, nasıl içeri girmişler.
Beşiktaş’ı bu hale getirip, parçalamaya çalışan, yönetimin içinden dışından muhalefetten bu olaylara kim sebep olmuşsa, Allah’ından bulsun.

Çünkü Beşiktaş şu günlerde birlik beraberliğe ihtiyacı var. Şu günlerde Beşiktaşlı’nın Beşiktaşlı’ya ihtiyacı var.
Bu asalakları da kim olduğu belli olmayan canavarları da tribünün içine sakın göndermeyin. Beşiktaş’a yazık oldu. Cumartesi günü belki skor olarak huzur buldular, ama yarınlar için hiç huzur yok.

Eğer kulüpte güç bu zihniyetteki insanlara kalmışsa, bu zihniyetteki insanlara kaldıysa iş bitmiştir. Beşiktaşlılık, zayıfa yumruk atmak değildir.

YORUM YAZ