MENÜ

Akıllı olun!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öncelikle Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan şerefsizce yapılan saldırıyı kınıyorum. Geçmiş olsun dileklerimle birlikte, yaşananlar olayın sportif bir eylem olmadığı aşikar. Ancak sportif de olabilir. Yöneticiler, ligleri 1 hafta ötelemekle topluca mesaj vermek yerine bu olayların ana unsurları olan birilerine hakim olmaları gerekiyordu. Güvenlik kameraları dahi, gördükleri her kamera dönüp, konuşmaları bundan sonraki olumsuzlukların zaten %50'sini hallederler. Dün akşam konuşulan müsabakadan daha çok cumartesi geceki terör olayıydı.

Anormal bir yağmur... Zemin yukarıdan görüldüğü kadarıyla mükemmel. Oyuncuları pek zorlamadı. Ceza sahalarına kadar, çok hareketli bir maç izledik. Seyirci bağırıyor 'Kartal gol gol' tamam da golü kim atacak? Ha ismi var kendi yok; Demba Ba. O da çok yalnız. Yalçın ve Adriano'nun arasında sıkıştı kaldı. Hele Yalçın her pozisyonda nazire yapıyor. Ben buyum, beni niye gönderdiniz? Beşiktaş'ın en sıkıntılı döneminde Franco-Ersan, Necip-Ersan dün niye maç eksiği olan 6 aydır lig maçına çıkmamış, Sivok. Ha Sivok o kadar kötü değildi. Ama bir önünde Atiba sadece topu kesiyor. Oyunu yönlendirecek Gökhan'a Demba Ba'ya Olcay'a pozisyon yaratacak bir lider oyuncu yok. Aslında var... O da sahaya dizilişte kadroda yani Sosa. Atiba ve Tolgay'in önünde liderlik konumunda soyunması gerekirken, maalesef seyiatta öyle olmadı. Hep kenarlara kaçtı. İkili mücadelelerde yoktu. Gerçi Beşiktaş'ın tek pozisyonunda o vardı, klasına yakışmadı. Cenk iyi sağlam olduğunu öğrendim. Kulübede olmazdı, sahada olmalıydı. Bunu söylerken Günay'ı üzmek istemem. Dün de çok çok çok iyiydi. Ama ismi varya ismi Günay ismi Başakşehir'in iştahını kabarttı. Sanki kalede ben vardım, her pozisyonda şut. Beşiktaş kalesini yokladılar. Günay da hakkını vermedi değil, aferin.

Müsabakadan önce her iki takım, sahaya bir pankartla çıktı. 'Futbol camiası tek yürek, futbol şiddetine karşı omuz omuza' evet son zamanlarda yaşananlarla yerinde bir pankart. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bütün takımlara sesleniyorum. 'Elleri ceplerinden Paris kadar uzak olan yöneticiler' biraz 'dilleriniz yerine' parmaklarınız çalışsın. Belki liglerini ötelenmesinden sonrası biraz aklınız başınıza gelir. Bu şerefsiz teröristlere fırsat vermezsiniz. Milletçe bu huzura ihtiyaç var. Gerçi PTT 1. Ligi'nde, 2. Lig'de, 3. Lig'de, yöneticiliğini yaptığım amatör kümelerde yaşanılanların terörizmden farkı yok. Onun içindir ki dünkü kayıbı hiç umursamıyorum. Beşiktaş'ın sakalı kesildi. Daha gür çıkabilir. 1 puan, 2 puan, 3 puan kayıplar değil bazı eylemlere bir damla kana bile değmez. Herkes aklını başına almalı. Sadece futbolumuza değil, millet olarak huzura ihtiyacımız var. Ha unutmadan söylemek istiyorum, buna futbolcular da dahil. Mesela Emre Belözoğlu, otobüsten inip gazeteci arkadaşlarımıza 'bir arkadaşımız ölürse amacınıza ulaşırsınız' diyerek küfür ediyor. Yapma Emre, bütün dikkatler senin üzerine... Keser döner sap döner, bir gün öyle bir hesap döner ki feleğini şaşırırsın. Akıllı ol, hem de çok akıllı.

YORUM YAZ