MENÜ

Golcüsü de var keyfi de!

Abone Ol Google News

6 aylık forvet hasreti sonrası üst üste gerçekleşen Diagne ve Mitroglou transferleri, tam bir gövde gösterisine dönüştü. Ancak dikkat... Diagne cezalı, Mitroglou hazır değil. Üstelik Alanya, Sergen Yalçın’la müthiş bir çıkış yaşıyor.

Haberin Devamı

Ligde henüz 20. hafta... Kazanılacak, kaybedilecek çok puan var. Ancak bugünkü Alanya deplasmanı, Galatasaray için sezonun en kritik virajlarından biri olacak. Sebebi açık. Gomis’in ayrılmasıyla başlayan, 6 ay süren ve hatta dizilere bile konu olan forvet hasreti, transferin son gününde patlatılan Diagne ve Mitroglou bombalarıyla sona erdi. Bu iki takviye, tam da rakiplerin ‘ince ince’ alaylı mesajlar vermeye başladığı sırada, müthiş bir gövde gösterisine dönüştü. İki devrede tam 32 gol atan Diagne de, kalitesini Olympiakos ve Benfica’da kanıtlayan Mitroglou da, Galatasaray’a seviye atlatacak türden iki yıldız.

Marcao-Luyindama uyum sağlarsa...

Ancak... Diagne’nin Kasımpaşa’dan kalan bir cezası var. Kendisini Trabzonspor maçında yeni formasıyla izleyeceğiz. Mitroglou’nun ise Fransa Ligi’nde bu sezon 90 dakika oynadığı tek bir maç bile yok. Haliyle mevcut formuyla Sinan Gümüş, bugünkü maçta 1 adım önde görünüyor. Muhtemelen Mitroglou da en azından 2. yarıda formayı sırtına geçirip farkını sahaya yansıtacaktır. Bir diğer transfer Luyindama da, tam Fatih hocanın beğendiği tarzda bir stoper. Marcao ile uyum sağlarsa, takımı bir adım daha ileri taşıyabilir.

Haberin Devamı

Beşiktaş ve Başakşehir kazanamadı

Galatasaray’ın transferleri kadar, maçın kaderini belirleyecek bir diğer önemli faktör Alanyaspor’un performansı. Sergen Yalçın yönetiminde müthiş bir çıkış yakalayan Alanya; ligde tam 5 maçtır yenilmiyor, üst üste 2 sınavını da kazandı. Üstelik kaybetmediği takımlar arasında Beşiktaş ve Başakşehir de var. Yani Galatasaray’ı işi bugün hiç kolay olmayacak.

Kim öne çıkar?

17 lig maçında 9 gol... Everton’dan kiralık gelen Onyekuru, harika bir sezon geçiriyor. Özellikle Rodrigues’in yokluğunda sol açıkta çok etkili olan genç oyuncu, bugün de Aslan’ın en önemli kozu olacak.

Bu istatistiğe dikkat!

Galatasaray’ın bu sezon deplasmanda üst üste kazandığı 2 maç yok. Son olarak Göztepe’yi yenen Sarı-Kırmızılılar, bugün Alanya karşısında şeytanın bacağını kırmaya çalışacak.

Kısa mesaj

Elde 1 tane bile yokken, çok önemli 2 santrfor takviyesi. Eksiği duyulan oyun kurucu bir stoper, savaşçı ve çevik bir stoper, her ihtimale karşın bir de yedek stoper transferi. Galatasaray Ocak ayını

mümkün olan en iyi şekilde geçirdi. Bu performans sahaya yansırsa, şampiyonluk kaçınılmaz.

YORUM YAZ