MENÜ

Böyle futbola 1 puan çok!

Abone Ol Google News

Büyük takımların maçları kendi dinamikleri açısından analiz edilir. Alanya kazandıysa, “Alanya’nın kazandığı maç” değil, “Galatasaray’ın kaybettiği maç” diye konuşulur. Ancak dün akşamın hikayesi, tamamen ev sahibi takımın üzerine değerlendirilmeli.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın yönetimindeki 5 maçın (6 oldu) hiçbirini kaybetmedi Alanya. Üstelik bunlardan ikisi Başakşehir ve Beşiktaş’a karşıydı. Son iki lig maçını da kazandılar. İşte bu çıkışın tesadüf olmadığı, Galatasaray karşısında öyle net ortaya çıktı ki...

Sergen Yalçın mucizesi

Taş gibi bir takım yapmış Sergen hoca. Bu kadar kısa sürede bunu nasıl başardığını anlamak güç. Sahanın her yerinde bastılar.

Muslera topu kullanırken açılan iki stopere de, boşluğu dolduran Fernando’ya da, ona yardıma gelen Belhanda’ya da pres yaptılar. Haliyle Galatasaray top kullanamadı. Feghouli’yi döndürmediler,

Onyekuru kayboldu, Mitroglou topa dokunamadı.

Muslera bitti deyince!

İlk yarıda kritik pozisyonları harcayan, Muslera’yı sürekli zorlayan Alanya, golü 45 artıda şans eseri buldu. Ceza sahası dışından gelişine aşırtma vuran Djalma, ilk yarı bitti zannedip öne çıkan Muslera’yı avladı.

Haberin Devamı

2. yarıda Galatasaray daha hareketli görünse de değişen bir şey yoktu. Beraberlik golü tamamen Belhanda ve Feghouli’nin bireysel becerisinden geldi.

Mitroglou hazır değildi

Mitroglou, fiziksel olarak hiç hazır değil. Luyindama sert, ama zaman zaman konsantrasyon kaybı yaşıyor. Marcao ise mükemmel bir transfer olduğunu tekrar gösterdi.

Kazanılan 1 puan, Aslan için altın değerinde. 2 puanı kaybeden taraf, sahadaki oyuna göre kesinlikle Alanya’ydı.

YORUM YAZ