MENÜ

Şimdi Benfica düşünsün

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aimar, Ola John, Cardozo, Salvio şaşkına döndü. Meireles, tam bir lider edasıyla Fenerbahçe’yi organize etti. Webo-Sow ikilisi ise Jardel ile Garay’ın kâbusu oldular. Sarı-Lacivertliler, birinci bölgede de hatasızdı.
Saracoğlu’nda tek eksik, futbol şansıydı. Webo’nun kafa vuruşu çatala takıldı. İlk yarının son dakikasında Cristian’ın kullandığı penaltıda top direkte patladı. İkinci yarıda Kuyt’un gol vuruşunda yine direk öne çıktı. Bunlar yetmezmiş gibi, takımın merkezindeki lideri Meireles, sakatlanıp çıktı. Futbol şansı Fenerbahçe’nin yanında olsaydı, Benfica da İspanyol takımları gibi hezimet yaşayabilirdi.

Fenerbahçe’nin tempolu, baskılı, yüksek mücadeleli oyunu, ikinci yarıda da hız kesmeden devam etti. ‘Geliyorum’ diyen golün sahibi Egemen oldu. Golde bile top çizgiyi geçmeden önce, direğin hatırını sordu.
Penaltı kaçırdıktan sonra müthiş bir üzüntü yaşayan Cristian’ın tribün ve takım arkadaşlarından gördüğü destek, ikinci yarıdaki oyununa yansıdı. Brezilyalı’nın kazanma amaçlı mücadelesi, inanılmazdı.
Fenerbahçe, skor avantajını yakaladıktan son 2’yi de aradı. Ancak bir türlü istenen pozisyonu çıkaramadılar. Fenerbahçe evinde Benfica’yı 1-0 yenerek, final kapısını aralayan taraf oldu. Rövanşta Meireles, Webo ve Mehmet Topal’ın olmaması, Sarı Lacivertli ekip için büyük şanssızlık. Ama Fenerbahçe dünkü oyun kimliğini, deplasmanda da gösterirse, Benfica’nın işi hiç de kolay olmaz. Bir parantez de taraftarlara açalım; maç boyunca susmadılar. Sürekli destek sloganları atarak, galibiyete ortak oldular.

YORUM YAZ