MENÜ

Meireles için fırsat

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önemli maçlar öncesinde Aykut Kocaman, bu görevi büyük bir olasılıkla Meireles’e verecek. Portekizli orta sahada liderlik yapacak kalitede. Meireles Fenerbahçe’ye geldiğinden beri “maçın adamı” dedirtecek bir performans gösteremedi. Tam tersi gördüğü kartlar ve aldığı cezalar nedeniyle, arkadaşlarını yalnız bıraktı. Meireles için tamzamanı. Fenerbahçe camiasına kendini affettirmesi adına, tecrübeli futbolcuya önemli fırsat doğdu. Portekizli bu imkanı en iyi şekilde değerlendirip, kendi kariyerine bir yıldız daha eklemeli. Özellikle Lazio ile oynanacak Avrupa Ligi çeyrek final maçlarında Meireles’ten beklentiler büyük. Kötü olduğu dönemlerde bile Aykut Kocaman Meireles’e sahip çıktı. Israrla oynatıp kendisini bulması için destek verdi. Çünkü tecrübeli oyuncunun bilinen performansını yakaladığı anda, Fenerbahçe’ye ciddi güç katacağından kuşku duymuyordu.

Transfer haberleri

Fenerbahçe Süper Lig’de şampiyonluk iddiasını sürdürüyor. Ziraat Türkiye Kupası’nın en güçlü adayı. Avrupa Ligi’nde ise Lazio ile çeyrek final oynayacak. Üç kulvarda var olama başarısını gösteren tek ülke takımı Fenerbahçe. Teknik Patron Aykut Kocaman’ın bu süreçte tüm oyuncularına ihtiyacı olacak. Futbolun içinde her şey var. Sakatlık ve kart cezaları gibi. İşte Emre’den sonra Mehmet Topal ve Salih de sakatlandı. İkinci adamlara önemli işler düşecek. Ancak transfer dönemine daha çık varken, haberler çıkması ister istemez futbolcuların kafasında soru işaretleri oluşturuyor. Futbolcu grubunu maçlara motive etmek için yoğun mesai harcayan Aykut Kocaman’a yeni bir kapı açıldı. Tecrübeli hoca ek olarak transfer haberlerinden etkilenmemeleri için de oyuncularını rahatlatma uğraşı verecek. Mesela Selçuk, Mehmet Topuz ve Volkan’ın sezon sonu sözleşmeleri bitiyor. Bu oyuncuların transferi düşünmemesi imkansız. Hele birde kulüpten bir haber çıkmayınca kafalar ister istemez karışıyor. Aykut Kocaman’ın motivasyon seanslarının yanı sıra, Fenerbahçe yönetiminin de bu bağlamda futbolcuları rahatlatması gerekiyor.

Gençler gururlandırıyor

Yıllardır Fenerbahçe’nin alt yapıdan futbolcu çıkartamaması konuşulur. Geçmiş yıllara gittiğimizde akıllarda kalan isimler fazla değildir. Müjdat Yetkiner, CemPamir, Hasan Özdemir, Önder gibi isimler akla geliyor. Belirli dönemlerde A takıma oyuncular verildi. Nedense şans bulmalarına rağmen onlar kalıcı olamadılar. Fenerbahçe alt yapısından çıkıp Süper Lig’de Trabzonspor forması giyen tek isim sanırım Olcan Adın. Aykut Kocaman’ın gelişiyle gençlerin öne çıkması hızlandı. İki sezon önce Gökay İravul kadroya girdi. Bu sezon Recep Niyaz, Beykan ve Bucaspor’dan alınan Salih Uçan Samandra’ya yerleşti. Özellikle Salih üst düzey performansıyla en çok konuşulan isimler arasına girdi. Genç futbolcunun beklenmedik sakatlığı Fenerbahçe camiasını ve Teknik Patron Aykut Kocaman’ı fazlasıyla üzdü. Son olarak A takıma sinyal veren isim Aziz. 17 yaşındaki geleceğin yıldız adayı Üsküdar Anadolu ile oynan hazırlık maçında 2 gol atarak, Aykut Kocaman’a göz kırptı. Son dönemde gençlerin A takım seviyesine çıkması Sarı - Lacivertli camiayı hayli gururlandırıyor. Kulüp çevresinde üyeler her fırsatta gençleri konuşuyor.

Milli ara yaradı ama...

Mili maçlar nedeniyle liglere verilen ara Fenerbahçe açısından iyi oldu. Adale sakatlığı bulunan Webo tamolarak düzeldi. Golcü futbolcu Akhisar Belediyespor maçında banko oynayacak. Dizinde aşırı zorlanma teşhisi konulan Mehmet Topal’da ara nedeniyle toparlanma imkanı buldu. Mehmet Lazıo karşılaşması düşünülerek, Akhisar maçında risk edilmeyecek. Sol kasığındaki sakatlığı nükseden Emre’de ara sayesinde 2 haftalık zaman kazandı. Mavcut sakatların toparlanması açısında milli takım arası verimli geçti. Bunların dışında bir türlü toparlanamayan Krasiç ve Stoch gibi üst düzey futbolcular da bu süreçte kıpırdadı. Antrenmanlarda iyi çalışan Stoch-Krasiç ikilisi, hazırlık maçlarındaki oyunlarıyla da beğenildi. Bu gelişmeden hayli mutlu olan teknik kadronun sevinci kursağında kaldı. Fenerbahçe’nin en formda oyuncusu olan Salih’ten gelen kötü haber, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde keyifleri kaçırdı. İki Lazio maçının oynanacağı kritik süreçte, formda Salih’in yokluğu, Fenerbahçe açısında iyi olmadı.

YORUM YAZ