MENÜ

Fenerbahçe istediğini aldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Adanaspor’un Süper Lig’e veda maçıydı. Fenerbahçe, kazanarak sezonu 3. sırada tamamlayıp, Avrupa Ligi’nde bir ön eleme maçı oynamaya şartlanmıştı. İki takım da ofansif futbolu tercih edip, son haftadan keyif almak havasındaydı. Bu nedenle orta alanlar çabuk geçiliyor ve top daha çok ceza alanları çevresinde dolaşıyordu. Fenerbahçe, hücum organisayonlarını Aatif ve Lens üzerinden gerçekleştirdi. İlk yarıda topla daha çok oynayan taraf gözüken Adanaspor olmasına rağmen kontrol Fenerbahçe’de kaldı. 5. dakikada hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun enteresan penaltı kararını izledik. Aatif, Emre’ye dokunmamasına rağmen Uğurlu, beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Koman ağları havalandırdı. 9. dakikada Sow’un başlattığı atakta topla hareketlenen Aatif, arkadan gelen Souza’yı gördü, Brezilyalı skora dengeyi getirdi: 1-1.

Maçı kilitledi

22. dakikada Aatif’in ceza alanında attığı şut, Viera’nın ayağına çarpıp, İrfan Can’ı kontrpiyerde bırakınca diğer köşeyle ağlara gitti: 1-2. 26. dakikada Lens, kaleci ve savunmayı oyundan düşürüp, topu kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak soldan geri geldi. Bu kez Alper’in şut denemesinde İrfan Can gole izin vermedi.

İkinci devre Lens’in sağ kanat bindirmeleriyle başladı. 57 ve 60’da Lens, taşıdığı topları rakibe ikram etti. Bu bölümde Adanaspor etkili gözükmesine rağmen hakimiyetini üçüncü bölgeye taşıyamadı. İstediği skoru elde eden Fenerbahçe, oyunu ağırlaştırıp, maçı kilitledi.

Emenike çatala!

77. dakikada Ozan-Aatif paslaşması sonrası Aatif’in şutunu İrfan Can ayaklarıyla kornere gönderdi. 90+1’de Emenike ceza alanı yayı içinden sert plaseyle topu çatala bıraktı ve Fenerbahçe’yi 3-1 öne geçirdi. Sarı-Lacivertliler, sezonu galibiyetle tamamlarken, ligi 3. sırada bitirerek, Avrupa’da bir ön eleme oynayacak.

YORUM YAZ