MENÜ

Yeni Düzen yeni hoca

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu memleketin ihtisası spor olan bir evladı olarak hep hayal eden lakin hayalleri bir türlü gerçekleşmeyen ve niçin gerçekleşmediğine de hep şaştığım, Türk futbolundaki çarpıklığa yeniden ayna tutmak için yazmalıydım. Herkes de yazmalı. Ta ki problemi çözecek olanlar, “Bu benim işim değil teknik bir konudur” demeyene kadar. Ya da devletin görevlerine adam atama yetkisinde olanlar buralara, “Teknik konulardan” da anlayan adamları atayana kadar yazmalı ve söylemeliyiz. Ne kazandırır? Belki de bu yazı dolayısıyla birileri kırılır. Şahsen de bize kaybettirir.

Yenilere dair...

İyi de şahsen kaybetmeyelim diye toplumsal büyük kayıplara mani olmayalım mı! Şairin dediği gibi, “Yabanlar kıskanır diye destan da yazmayalım mı?”... O nedenle Türkiye’nin yeni futbol düzenini oluşturmak için yeni Spor Bakanlığı, yeni federasyon, yeni hoca konusu, federasyon ve milli takımla ilişiği kesilen Fatih hocayı yeniden yazıp nasıl olması gerektiğini ne pahasına olursa olsun haykırmalıyız.

Akılalmaz tazminat

Başlangıç noktamız da ‘Fukaralık asaleti bozar’ özdeyişi olmalıdır. Benim bildiğim Fatih hoca kendi kaderiyle ilgili konularda her kararı kendi verirken bu milli takımlar koordinatörlüğünden ayrılmasını niçin Yıldırım Demirören’in iki dudağı arasına bırakmıştır? Bu anlaşılır değil. Benim bildiğim Yıldırım Demirören federasyonla ilgili minik toplumsal ricalarımızı bile çok büyük abartırken ‘bedava ayrılayım’ diye teklifte bulunan Terim’e akılalmaz tazminatları üstlenecek şekilde ayrılmayı nasıl önerir?

Karizma çizildi!

İki anlaşılmaz koskoca soru ortada durur ve millet vicdanını da yaralarken, bu fakir ülkenin delikli kuruşundan sorumlu olanların hiç mi vicdanı sızlamaz, ‘ne oluyor demez. Burası hakim olanların dükkanıdır. Kuvvet, kudret, irade sahipleri bu tüyü bitmemiş yetimin hakkını sevdiklerine yedirir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Yalnızca ‘fukaralık asaleti bozmazmış’ anlaşılan. Zenginlik de asaleti bozuyormuş. Bu vesileyle de karizma da böyle çiziliyormuş derim.

YORUM YAZ