MENÜ

Bomba ve stadyumlar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıllardan beri bilir ve söyleriz ki; spor ve elbette futbol “ruhu itibarı ile” birliğe, dostluğa, kardeşlik duygularının gelişmesine hitap ve hizmet eder. Ayrışmayı, ırkçılığı, bölücülük ve onun enstrümanı olan terörü de reddeder. Topladığı kitle ve kalabalıklar nedeni ile de etki alanı çok büyük olduğundan, bölücü terörist, bombayı koymak için Vodafone Arena’yı tercih etmiştir. Bir başka neden, kim olursa olsun her adaletsizliğe dikilen, tezahüratları ile terörü lanetleyen yiğit taraftar gruplarını yıldırıp stadyumlara gitmemelerini sağlamaktır. Şimdi teröristin Türk milletine mesaj vermek için tercih ettiği yer stadyumsa...

Sebebi belli

Devletin de tüm milleti ve başta futbol olmak üzere tüm spor branşları ile onların mektubuna verilecek cevap stadyumlardan olmalıdır. Sebep? Sebep basit! Muhtelif sebeplerle yıllardır törpülenen milli duyguların halen en hassas noktaları spor alanlarındadır da ondan. İyi ve kötüyü iç ve dış kamuoyuna en iyi duyurabilecek en büyük potansiyeli burada bulabilirsiniz de ondan. Muhtelif nedenlerle tepkisiz bırakılan asil milletin nabzının attığı en mühim nokta, halen stadyumlardadır da ondan.

İşgalde olduğu gibi

İşgal yıllarında İstanbul’da en büyük mücadeleyi veren Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray kulüpleri buradadır da ondan. Terör konusunda bizi duymadıklarından şikayet ettiğimiz dünya kamuoyuna sesimizin ulaşabileceği tek yer Spor alanlarıdır da ondan. Derbiler başlamadan önce “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye tezahürata başlanan yerler stadyumlardır da ondan. Tüm bu sayılan ‘ondanlar’ nedeniyle laf değil hizmet etmek isteyen varsa öncelikle bir moral işi olan bu terörle mücadele için ivedi olarak; Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu ve diğerleri, kulüp başkanları; Valilikler ve spor güvenlik kurulları ile bunu iş edinip kolları sıvamalıdır. Peki nasıl olacak? Popülizmden kaçınılarak tedbirler alınacak. Stadyum önüne yapılacak “Şehitler Anıtı” ile kararlılık ve mücadele mesajı ile projeye başlanacak. Kamuoyu yaratılacak.

YORUM YAZ