MENÜ

Yanal hafızasını tazelemeli

Abone Ol Google News

Bayern maçından sonra ‘yeşil’ de olsa Real’e kafa kaldırmak sevindirici. Hücumdaki dörtlünün üçünün tekrar sahada oluşu, Ersun Yanal’ın “Sorunları biliyorum” mesajı.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra Reyes’le başlayıp, Frey’le bitirmek çaresizliğin can bulmuş hali. 24 saatte değişen tek şey ise Fenerbahçe’nin kopuk kopuk da olsa daha önde olabilmesi, doğal olarak pozisyonlar bulması.

Asıl problem varlığını sürdürüyor. Merkezde bir pas trafiği oluşturulabilmiş ve takım ileriye taşınmış değil.

Sağda Murat-Ferdi; solda Dirar- Rodrigues. Kanatların bir önceki günden daha iyi oluşu seviye atlatan neden. Kenarlardaki tebessüm ettiren bu değişim, merkezde karşılık bulamayınca oyunu tamamen ileride oynamak olanaksızlaştı. Kruse de devreye giremedi.

Bir de değişen kural sonrası topu ceza sahası içinde oyuna sokma fantezisi var. 4. Real golündeki gibi karşılığını buldu!

Pas trafiğini devam ettirip, rakip baskısını kıracak merkez ikilileriniz yoksa, fanteziden öteye geçmiyor.

‘Kamikaze’ oyun

Özetle, Fenerbahçe’nin oyunu ileride oynaması gerektiğini ispatlayan bir 90 dakika oldu. Yanal’ın eski dönemleri gibi. Öyle ki, Frey bile Real altıpasında iki kafa vurabildi.

Haberin Devamı

Bu tabloda Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan şey, Ersun Yanal’ın yıllar önceki ‘kamikaze’ oyunu. Hocanın gözünü karartması. Kısa vadede belki de devamında Fenerbahçe için tek kurtuluş bu.

Ersun Yanal’ın bugün Fenerbahçe kulübesinde oturmasının en önemli sebebi, taraftarda büyük karşılık bulan gözükaralığı.

Hoca eski günlerini hatırlamalı.

YORUM YAZ