MENÜ

Yanal futbolu dönüyor

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, fiziksel bir güç gösterisi ile başladı maça. Ersun Yanal'ın eski günlerini hatırladığı, ileride oynamayı planladığı bir meydan okuma ile... Fenerbahçe'nin bu baskını, mental olarak tüm atmosfere yayıldı. Fenerbahçe son yıllarda hiç olmadığı bir özgüvenle ezeli rakibinin sahasında oynamaya başladı.

Haberin Devamı

Bu başkaldırı, Galatasaray'ın tribünüyle birleşip yapacağı şok presi de nötrledi. Ev sahibi, orta sahanın merkezini alan rakibini ileride tutamadı. Her ne kadar Fenerbahçe çok net pozisyon bulamasa da sürekli hücum etme çabası ile çok başarılı bir savunma da yaptı. Galatasaray'ın beklemediği bu kontra plan zaten durağan oynayan yıldızları çok atıl bıraktı. Nzonzi çok rahat pozisyonlarda bile pas alışverişi yapacağı ikinci bir ekip arkadaşı bulamadı. Lemina'nın uzak kalışı, Belhanda'nın Feghouli gibi hareketsiz şekilde topu ayağına bekleyişi Galatasaray'ı efektif bir takım olmaktan uzaklaştırdı.

Yanal'ın kadro tercihinin bir başka sonucu da Babel'in eriyip gitmesi oldu. İsla-Ozan ile Hollandalı'nın yaşam alanını kararttılar! Galatasaray'ın driplingle adam eksiltebilen iki adamından biri de bu şekilde etkisizleşince ev sahibi için her şey daha da zorlaştı.

Haberin Devamı

İlk yarıdaki kadar cesur olmasa da oyunun son bölümünde ipleri Fenerbahçe'nin eline veren şey ise Emre ve Gustavo'nun kalitesi oldu. İki büyük tecrübe ile merkezi tamamen alan Fenerbahçe, her şeyi istediği gibi yaptı. Bu ikili çevresine dizilen Fenerbahçe bloğu hep birlikte hareket ederek, Galatasaray'a çıkış alanı bırakmadı. Bu hapsoluş Galatasaray'ı uzun toplarla çıkma çaresizliğine itti.

Bu çaresizlikten bir sonuç çıkmadı. Fenerbahçe de daha fazla risk almadan oyun üstünlüğüyle derbiyi tamamladı.

YORUM YAZ