MENÜ

Nzonzi ve bekler kilidi açar

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın bugünkü Konyaspor maçını yazarımız Umut Eken değerlendirdi...

Haberin Devamı

Bir hafta çok kısa bir süre ama Galatasaray için Denizli’deki tüm kötü anıları unutturabilecek bir 90 dakika. O gün alınan yenilginin pek çok somut nedeni vardı. Bugün Galatasaray o problemlerinden arınmış olarak kazanmaya yakın. Tek şart aynı şeyleri yapmamak. Açık alanda yakalanmamak en önemlisi. Konyaspor, geçen hafta Ankaragücü’ne karşı hemen hemen tüm pozisyonları ikinci bölgeyi hızlı geçerek buldu. Luyindama- Donk ikilisi aynı hataya düşmemeli. Onların işini kolaylaştıracak kişi Nzonzi. Konya yarı sahasında kaldıkları, geri koşmadıkları her dakika avantajı elde tutacaklar. Feghouli’nin gelişi, Ryan Babel’in hareketlenmesi vites yükseltmek için yeter. Bu sıçrayış Diagne’nin daha tehditkar olmasını sağlayabilir. Temel sorunun Falcao olmadığını hücum hattının performansı ispatlayabilir.

Fatih Terim’in dönüşü

Her iki bekini ileri sürüp, Nzonzi’yi savunma önünde bir sigorta haline getirmek ise galibiyetin kapısını açar. Elbette Türk Telekom faktörü ve Fatih Terim’in dönüşü... Galatasaray geriye düşse bile kazanmaya çok yakın.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Galatasaray, Süper Lig’de evinde oynadığı 36 müsabakada rakiplerine mağlup olmadı. Sarı- Kırmızılılar, bu süreçte 31 kez kazandı, 5 kez de berabere kaldı. Aslan, sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olmuştu.

Ön plana kim çıkar?

Kulağa hoş gelmiyor ama Diagne. İç saha maçlarında bolca beslenmesi gereken bir pivot santrfor o. Geriye koşmayıp, ceza alanında topla buluşturduğunuz sürece hala ligin en tehlikelilerinden.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın hala çift karakterli bir takım olup olmadığının ilk testi. Dışarıda ne kadar kötü olsalar da içeride bambaşka bir seviyeye çıkabiliyorlar. Şampiyonluk için beslendikleri en önemli yerdeler. ‘Türk Te lekom’un sihri’ demek lazım.

YORUM YAZ