MENÜ

Muslera mevsimi

Abone Ol Google News

Skor çok görkemli. Bu haftalar için moral ve motivasyon yükseltici. Oyun içinse şüpheler var. Son yarım saat ile ilk 60 dakika birbirine benzemeyen çok farklı iki oyun. Son 30'daki performansın nedeni Antalyaspor'un dağılışı. Özellikle mental açıdan. Bu kadar pozisyon bulup atamayınca bitiyorsunuz!

Haberin Devamı

Tabelayı buraya götüren en önemli sebep ise skor arttıkça 11 Antalyalı'nın birbirinden uzaklaşması.

Bu sebeple Galatasaray'ın çok alan bulup, daha geniş alanlarda yetenekli oyuncularıyla daha rahat oynayabiliyor oluşu maçı noktaladı.

Daha önemli etken ise Muslera'nın varlığı. Uruguaylı, görkemli Galatasaray kariyerinde her sezon bir öncekini aratıyor. Yapmadığı hataları yapıyor ve hatta kimi zaman saçmalıyor. Standardı bulduğu tek şey var. O da final haftaları. İş buralara geldiğinde, 1+10'a çeviriyor Galatasaray'ı. O ve diğerleri. Hem fiziksel, hem psikolojik olarak.

Yaptığı kurtarışlar zaten ortada. Rakip gol diye sevinirken elini uzatabilen bir savunucu o. Sinir bozan, rakip forvete isyan ettiren bir atikliği var. Top, ağlarla buluşmak için ondan izin istiyor adeta! Dün geceki gibi 7 kurtarış yaptığında olayın büyük kısmı bitmiş oluyor. Muslera böyleyken, final haftalarında tek gol yetiyor Galatasaray'a.

Haberin Devamı

Galatasaray için tüm bu zenginliğin yanında temel bir problem var. Antalya forvetleri gibi rakipler, özellikle Marcao'ya ya da 6 oynayan Selçuk, Donk, Fernando, Ndiaye'ye top aldırmadığında takım dibe vuruyor. Belhanda, Feghouli, Onyekuru ve diğerleri etkisizleşiyor. Forvet ile stoperler arasındaki mesafe uzayıp, hücumlar sonrasında dönen toplar alınamadığında da bariz riskler varoluyor.

Kulağa komik gelebilir ama 5-0'lık skora rağmen Galatasaray'ın hücum zaafları yaşadığı bir mücadele izledik. Başta da belirttiğim gibi, Antalyaspor çözülene kadar cılız, devamlılığı olmayan girişimleri vardı. Hatta girişim çabaları. Zira final pasları çok azdı.

Önümüzdeki hafta Bursa'ya gidiyorlar ve bu iç saha performansını orada tekrarlamak mümkün değil. Muhtemeldir ki Muslera yine bir dev gibi kalesinde duracak. Galatasaray atarsa kazanacak atamazsa yarış orada bitecek!

YORUM YAZ