MENÜ

Ersun Yanal

Abone Ol Google News

Fenerbahçe bu acı tecrübeyi Audi Cup'ta yaşamıştı. Rakip kaleden uzak kalıp, kendi sahasında kaldıkça tehdit yaşıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin hücumcuları ile savunmacıları arasında uçurum var. Vedat, Kruse, Rodrigues, Moses/Türünç topla ne kadar iyi ise geridekiler o kadar kötü. Rakip baskısı görmediğinde biraz Zanka'yı ayrı tutmak lazım. Hepsi bu. Kaldı ki, yüzde 75'i savunma tandanslı olmayan bir dörtlüsü var Fenerbahçe'nin. Hal böyle olunca hem geriden oyunu kurmak mümkün olmuyor, hem de kaleyi gerektiği gibi savunmak.

Ersun Yanal, Audi Cup'tan bu yana stoperlerinin, özellikle Jailson'un topu alıp oyun kurmasını arzuluyor. Ama olmuyor işte. Jailson topla buluşacak ama ikinci pası kime verecek? Xavi, Iniesta, Busquets? Kim var merkezde? Hiçbiri. Emre de yok. Sırtı dönük Tolga Ciğerci ya da Alper Potuk'a topu atamıyorsun, sonra da ileri vuruyorsun. O zaman da olmuyor. Üstelik Gustavo'yu da savunma merkezine çekmişken, saçmalıklar başlıyor.

Top ileri gitmedikçe Vedat ve arkasındakiler de atıl kalıyor. Kruse de Kruse olmuyor o zaman, diğerleri de..

Haberin Devamı

Fenerbahçe bu sezon en görkemli oyununu Trabzonspor'a karşı oynamıştı. Sürekli rakip yarı sahada, sürekli rakip ceza alanındaydı. Takım halinde geriye doğru adım attıkça, önce gol yemiş sonra beraberliğe razı olmuştu.

Fenerbahçe'nin rakip yarı alanda iyi alan paylaşıp, baskılı oynayabilecek bir kadrosu mevcut. Yeter ki buna niyeti olsun. Fenerbahçe'nin tek ve en sağlıklı planı bu. Sürekli ileride oynamalı sürekli rakip yarı alanda kalmalılar. Fenerbahçe rakibinin kendisini geri itmesine izin vermemeli.

Bir kez daha anlatmaya çalışmıştım. Ersun Yanal, yıllar önce neler yaptığını hatırlamalı. Nasıl gözü kara bir planı olduğunu.. Yanal'ın planı pas oyunu olmamalı. Olmuyor zira!

Bir soruyla bitirelim; Alper Potuk mu, Mehmet Ekici mi?

YORUM YAZ