MENÜ

Volkan patladı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor final serilerinden birini dün gece de zaferle tamamladı. Ama önce Bursa Atatürk Stadı’ndan bahsetmek istiyorum. Bursaspor’a ruhunu veren, adeta takımla özdeşleşen stadyumun yıkılıp, Veledrom’da yeni bir stat yapma fikri bu yapıya haksızlık olur. Eğer Bursaspor şampiyonluk yaşayacaksa, en büyük hak edenlerin başında Bursa Atatürk Stadı geliyor; ruhu ve ambiyansıyla... Bu projeyi herkes yeniden düşünsün. Çünkü belediye başkanlığı seçimlerinde herkes ‘bu stat burada kalacak’ diye söz vermişti.

Maça gelince... Zor geçeceği herkesin mağlumuydu. Süper Lig’in en iyi pas yapan takımlarından biri olan Gaziantepspor karşısında kazanmanın dayanılmaz baskısını yaşayan Bursaspor’un ilk 45 dakikada istediğini yaptığını söyleyemeyiz. Rakibinin orta alandaki pas trafiğini durdurmakta zorluk çekti Timsahlar. Ama gecenin yıldızı Volkan Şen öyle bir dakikada takımını öne geçirdi ki; taraftarı da, takım arkadaşlarını da, kısacası herkesi rahatlattı.

İkinci 45 dakikayı hem skoru koruma, hem de kontrollü bir savunma anlayışıyla geçirdi Bursaspor. Ertuğrul Sağlam yerinde oyuncu değişiklikleri yaptı. Kart sınırındaki Sercan’ı oyundan alıp, yerine Ergiç’i soktu. O Ergiç de ikinci golün hazırlayıcısıydı. Bundan sonrası tribün şova dündü. Maçtan sonra 12. adam zaferi kutlamaya başladı.

Artık önlerinde Ankaraspor maçını saymazsak 270 dakika var. Kayserispor ve Beşiktaş ile içeride, Galatasaray ile deplasmanda oynayacak Timsahlar. Şampiyonluğa sanırım hiç bu kadar yaklaşmamışlardı.

Gaziantepspor’a gelince... Gerçekten Fair-Play içinde klasik futbollarını oynamaya çalıştılar. İlk yarıda daha etkiliydiler, ama ikinci yarıda beklediğimiz kaliteye ulaşamadılar. Kısaca dün gece Bursaspor mutlu başladı, mutlu bitirdi. Gecenin yıldızı tabii ki iki gol atan Volkan Şen’di...

YORUM YAZ