MENÜ

Tünelin ucundaki ışık göründü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sivasspor rüzgarı, bütün Türkiye’yi sarmış durumda. Bu konuda yakın zamanda o kadar çok şey yazıldı, çizildi ki, bundan sonra söylenecekler, tekrardan ibaret gibi... Artık bu saatten sonra ne yaptıkları değil, ne yapacakları önemli. Genelde seslendirilmiyor ve yazılmıyordu ama kapalı kapılar ardında anlı şanlı otoritelerimiz, “Bu takım bu işi götüremez, bir yerde lastik patlatır” diyordu.
Bu düşüncenin sahipleri biraz da, “Ya sezon sonunda Sivasspor ipi göğüslerse, biz de patlarız” diye korkuyor. Ben kendi adıma çok rahatım. Çünkü bu takımı yaz kış demeden, her zaman, her yerde, her şartta takip ettim. Kötü gününü de gördüm iyi gününü de... O nedenle, görüş belirtirken; iyi de yazsam kötü de yazsam, hiç bir Sivaslı benim eleştirimden rahatsız olmaz. Tam aksine bunu yapma hakkını kendileri bana teslim eder.
Şu anda 3 puan farkla lider olan Sivasspor’un aklı; hem Süper Lig şampiyonluğunda hem de Türkiye Kupası’nda. Bu iki hedefe ulaşmak, tabi ki zor bir iş... Bu ikisini de elde etmek, müthiş bir başarı. Bir tanesini elde etmek bile, yine büyük başarı. Eğer hangisi olsun diye tercih noktasına gelinirse, sanırım tabi ki “Süper Lig Şampiyonluğu” tercih edilecektir.
Bitime 13 maç kaldı. Yani, Sivasspor’un önünde 39 puan var. Elde 45 olduğuna göre, bir kere Şampiyonlar Ligi şansı, oldukça yüksek. Hele hele Beşiktaş ve Trabzonspor ile içeride oynacakları maçları kazandıkları ya da kaybetmedikleri takdirde, bu şans daha da yükselecek.
Bu hafta Fenerbahçe ile cumartesi Kadıköy’de lig, çarşamba günü yine aynı statta bu kez kupa için karşılaşacaklar. Zamanın, Yiğidolar’ın lehine işlediği kesin. Futbol iklimi ve büyüklerin durumu, fazlasıyla Sivasspor’u şampiyonluğa itiyor. Bir kere iplerin elinizde olması önemli bir koz.
Gelelim bu iş nasıl olura; Sivasspor bir kere Trabzonspor’un tarihini iyi incelemeli. “Trabzonspor nasıl şampiyon oldu”, buna iyi bakmalı. Belki diyebilirsiniz ki; takım oluşumları, kent yapıları çok çok farklı... Ama Trabzonspor’un, şampiyonlukları yakalarken, yürek ve inanç bütünlüğü mükemmeldi. Şimdiki Sivasspor’a baktığımızda da; yürek ve inanç bütünlüğünün üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Ama o zamandan bu zamana, Türkiye, bir futbol devrimi gerçekleştirdi. Anadolu’da bu devrimin öncülüğünü yapmak da artık Sivasspor’un işi...
Bence tünelin ucundaki ışık göründü, gerisi bu tüneli geçmeye kalıyor...

YORUM YAZ