MENÜ

Sivas'tan çıkış yok

Abone Ol Google News

Geçen haftanın iki kaybedeni Sivas’ta karşılaştı. Konuk ekip bu deplasmana ağır yaralı gelmişti. İçerdeki 6-0’lık Gençlerbirliği yenilgisinden sonra işleri kolay değildi. Sivasspor ise Galatasaray’a İstanbul’da 10 kişiyle kaybederken alkışlanacak bir futbol sergilemişti. Açıkçası Sivasspor’un neler yapabileceğini biliyorduk ama Antalyaspor için kafamızda soru işaretleri vardı maç öncesinde. İlk yarıda, bir önceki maçtan esintiler yani bireysel hatalar vardı Antalya adına. Ama Sivasspor bunları değerlendiremedi. Yiğidolar baskılı gözükse de etkili değildi. Özellikle final paslarında, final vuruşlarında Antalyaspor kalesini rahatsız etmediler.

Haberin Devamı

İlk tehlike Antalya’dan

İkinci yarı iki takımın da skoru bozma çabaları vardı. İlk tehlike Antalyaspor’dan geldi. Sağ kanattan gelişen hücumda Nazım Sangare, kaleci Samassa ile karşı karşıya kaldı ama Samassa geçit vermedi. Bu pozisyon, o ana kadarki maçın en net gollük pozisyonuydu. Bu atağın hemen arkasından Sivasspor’un golü geldi. Yatabare’nin geliştirdiği atakta, Fernando çizgiye indi, ortasında Emre Kılınç fileleri havalandırdı: 1-0. Devamında Rıza hocadan Erdoğan hamlesini gördük. Bülent Korkmaz da Blanco ve Serdar Özkan ile golü aradı.

Haberin Devamı

Yatabare rüzgârı...

Ancak Yatabare, Sivasspor’daki başarılı performansını bu maçta da sürdürdü ve takımını 2-0 öne geçirdi. Böyle maçlarda iki fark, 3 puanı garantiler bir anlamda. Nitekim 83’te Serdar Özkan penaltıdan durumu 2-1’e getirse de, Sivasspor istediğini aldı. Yiğidolar sadece skor değil, oyun anlamında da emin adımlarla yola devam ederken, Antalya üzerinde kara bulutlar dolaşmayı sürdürüyor.

Maçın adamı Emre Kılınç

Mert Hakan Yandaş ile birlikte Sivasspor’un yükselen değeri olan Emre Kılınç, solak olmasına rağmen dün sağ tarafta kusursuz oynadı. 1 gol, 1 asistle yıldızlaştı.

YORUM YAZ