MENÜ

Şampiyon olduğu gibi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin yeni ekibi tecrübeli oyunculardan kurulu ama zamana ihtiyaçları var. Defansif anlamda da daha ısıran bir takım olması lazım Mersin’in. Dün Bursaspor’a karşı orta alan mücadelesinde çok yetersiz kaldılar. Bu kırılgan yapı bir anlamda mağlubiyetin hazırlayıcısı oldu. Bursaspor’un orta alandaki müthiş dörtlüsü Turgay, Ozan, N’Diaye ve Adem; takımın can damarı. Savunmaya da katkıları var, hücuma da...
Hava sıcak olmasına rağmen son saniyeye kadar hücum presi yapan Bursa, Mersin’de hak ettiği bir galibiyeti aldı. Mersin İdman Yurdu’nun yenilmesinin ana nedeni ‘ne derseniz’, Lacivert-Kırmızılılar henüz Nurallah Sağlam’ın oyun sistemini sahaya yansıtamadılar. Bu sistemin damar oyuncularından biri Zurita’nın güçlü orta sahalar karşısında yetersiz kaldığı bir gerçek. Dün de yanında ona katkı yapacak olan Nduka vardı. Ama Nduka’nın da Süper Lig tecrübesi ortada.
Sonuçta Nurullah Sağlam orta sahası zayıf, hücum gücü yüksek bir 11’le Bursaspor karşısında ister istemez sınıfta kaldı. İşte Kamanan, Moritz ortada. Sanırım Nurullah Sağlam, sonraki haftalarda daha fazla koşan, oyunu iki yönlü oynayan oyuncuları seçer.
Son olarak Bursaspor, yeni sezona da, şampiyon olduğu sezonun sinyallerini veren bir giriş yaptı. Bu yürüyüş gelecek haftalarda da sürer.

YORUM YAZ