MENÜ

Puandan önemlisi imaj

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Eskişehirspor 7’de 7 yapamadı ama bu hedefteki Galatasaray’ın rekoruna engel olmayı başardı. Es Es’in bu maça kadar 3 gol ortalaması ile oynayan bir ekibe karşı sahadan 1-1’lik skorla ayrılması önemli.Rıza Çalımbay, geçen sezon zaaflarından iyi yararlandığı Galataray’dan iki galibiyet almıştı. Ancak bu beraberlik bana göre onlardan daha değerli. 90 dakika sahada oyunu çirkinleştirmeden ve zaman çalmadan mücadele eden bir Eskişehirspor izledik. “Atılan golde şans faktörü” vardı diyenler çıkabilir. Fakat önemli olan Kırmızı-Siyahlılar’ın oyun felsefesi ve 90 dakikaya yayılan disipliniydi ve Galatasaray karşısında bunlar öne çıktı. Çalımbay boy ortalaması yüksek defansıyla Galatasaray’a karşı rakibin istediğini değil kendi istediği futbolu oynattı.

Orta alanda Doğa-Bülent Ertuğrul ikilisi Topal-Sarp’a karşı denk, hatta zaman zaman üstündü. Bu bir puanda en önemli taktiği; orta alanda ileriye dönük Galatasaray ataklarını önleyip, rakibi yan veya geri pasa zorladı. İleriye dönemeyen ve forvetteki oyuncularına servis yapamayan Galatasaray, geriden uzun toplarla hücum denemesi yapmak zorunda kaldı. Bu da Çalımbay’ın planıydı... Çünkü uzun ve havadan toplarla gelen Galatasaray karşısında; uzun boylu kalecisi ve savunma oyuncuları olduğundan sorun yoktu. Nitekim Galatasaray’ın golü ve diğer etkili diyebileceğimiz atakları sağ kanatta Keita’dan geldi. Diğer hücum girişimleri başarız kaldı ev sahibinin. Sahaya çıkan Eskişehir 11’i mesaj vermek için iyi bir seçimdi, 1-1’den sonra oyuncu değişklikleri de doğruydu... Serdar ve Bülent Kocabey hem koşan, hem de top taşıyan oyuncular olarak yerinde tercihlerdi.

Sözün özü, Eskişehirspor yenilgisiz geldi, yenilgisiz döndü. Puan olarak değil ama futbol anlayışı olarak sezonun iddialı takımları arasında olacağını gösterdi.

YORUM YAZ