MENÜ

Hasret son buldu

Abone Ol Google News

Oldukça zor günler yaşayan Ankaragücü ara transferde son anda yaptığı takviyelerini dün gece sahaya sürdü. Kasımpaşa önünde ilk 11’deki tek Türk oyuncu genç kaleci Altay’dı. Maç öncesi tabelaya baktığımızda aslında sıkıntılı olan sadece ev sahibi ekip değildi. Konuk Kasımpaşa da ikinci yarıya 3’te ‘0’ çekerek başlamış ve bir an evvel eski havasını yakalamak istiyordu. Konuk ekipte Josue ile Sadiku, Ankaragücü’nde ise Yalçın sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu. Ev sahibi ekipte Oscar Scarione ve Ante Kulusiç gibi daha önce ligimizde oynamış tanıdık isimler vardı.

Haberin Devamı

Ankaragücü oyuna çok hızlı başladı, rakibine baskı yapıp hataya zorlamaya çalıştı. Ancak ilk defa bir araya gelen bu 11 zaman zaman orta alanda ciddi pas hataları yapınca kalesinde tehlike de yaşadı. Gerçekten taraftarın müthiş desteğiyle biraz da kontrolden çıkan tempo orta alanda zafiyet yaşattı. Mustafa Kaplan erken bir değişiklik yaparak Moulin’i oyuna alıp Oscar Scarione’yi çıkarttı. Oyun iştahı, hırsı sürpriz bir anda Orgill ile golü getirince ilk yarının da sonucu belli oldu.

Haberin Devamı

Sedat’la orta alan güçlendi

İkinci yarı Ankaragücü muhteşem bir golle başladı. Sacko orta alanda öyle bir şut çıkardı ki kaleci Ramazan adeta baka kaldı: 2-0. Öne geçen Ankaragücü için oyunun kalan bölümünde tek hedef skoru korumaktı. Yeni kurulan takımın tempoyla birlikte yorgunluk sorunu yaşamasını bekledim. Kasımpaşa öyle bir kadro ki her an skoru değiştirmesi mümkün. Bu tehditi Ankaragücü ancak oyunu yavaşlatarak önleyebilirdi. İkinci yarının hemen başında Pinto sakatlanıp çıkınca Mustafa Kaplan, Moke’yi sol beke çekip Sedat ile orta alanı güçlendirdi. Oyunun geri kalan bölümünde skoru korumaya dönük oynayan Ankaragücü, sonradan giren İlhan’ın muhteşem vuruşuyla farkı 3’e çıkardı ve 2019’daki ilk 3 puanını aldı.

YORUM YAZ