MENÜ

Fener, cezayı keser

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kadıköy’de ilk yarı golsüz biter derken Fenerbahçe adeta şok gollerle soyunma odasına gitti. Maç öncesi böyle bir Eskişehirspor bekliyorduk açıkcası. Transfer rekortmeni bir ekip karşısında Skibbe’nin orta alanı çok adamla tutup bol pas ile Fener-bahçe’nin tempo yapmasını önleme planı 45 dakika tuttu.

Ancak 3 dakikalık uzatmayı hesaplamamıştı konuk ekip. Fenerbahçe gibi kadro olarak çok yetenekli ve kaliteli bir takım karşısında asla disiplinsizlik yapamazsınız. Orta alanda Lawal tribüne oynamaya başlayıp kritik top kayıpları yapınca, eksik yakalanan rakibi karşısında Fenerbahçe de istediği hızlı hücumlarla cezayı kesti.

Oysa Skibbe, kalecisi Ali Şaşal’ı da oyuna sokarak orta alanda kaleye geri paslarla top çevirmeyi denedi. Sadece tek forvet Gekas’ı bırakıp savunma ve orta alanı yakın oynatarak Fenerbahçe’yi hem ortadan hem de kanatlardan büyük ölçüde durdurdu; yani taktik tutmuştu. Ama rakip Fenerbahçe ve asla havaya girmeyeceksiniz. Nitekim biraz oyundan düşüş, biraz orta alanda topu ayağında tutma isteği ve baskı ile kapılan top sonrası 2-0 soyunma odasına giren bir evsahibi izledik.


İkinci yarı Skibbe iki değişiklik yaptı ama çıkması gereken isim Lawal’ken Onur’u alması hataydı. İkinci yarı beklenti Fenerbahçe’nin farkı artırmasıydı. Üstelik rakip 59’da 10 kişi kaldı ama Vitor Periara perşembe günü Yunanistan’da oynayacağı maçı düşünmüş olsa gerek skora razı bir taktikle oynattı takımını. Daha ilk maçta ahkam kesmek haksızlık olur naçizane fikrim Mehmet Topal da, Alper de kadroda varsa bu takımın 11’inde rahatlıkla oynarlar. İki isim de yabancı serbestliğinin kurbanı olmuşlar gibi geldi bana... Eskişehirspor için yenilenmiş kadroyla Kadıköy’de bu skor iyi bir sonuç, üstelik 10 kişi ve ilk yarıda yenilen 2 golle mağlup oldular, zamana ihtiyaçları var...

YORUM YAZ