MENÜ

Ersun Yanal takımı

Abone Ol Google News

Ersun Yanal, oynatacağı sistemi monte etmek için idmanlarda yoğun bir şekilde çalışıyor. Hedefi, kompakt bir takım oluşturmak. Hocanın oynatacağı sistemde hızlı geçişler ve ileri, yana kaymalar çok revaçta...

Haberin Devamı

Önemli bir artı, yenilerin takıma uyum konusundaki istekleri. Emre Belözoğlu, büyük bir özlemle döndü. Her şeyiyle güzel bir final yapmak istiyor ama idman performansı hiç de final yapacak gibi değil!

Fenerbahçe’de yeni sezon için transfer arayışları sürerken, Ersun Yanal da oynatacağı sistemi bir an evvel takıma monte etme çabasında. Hazırlık maçları ve idmanlarda gördük ki tecrübeli teknik adamın hedefi kompakt bir takım oluşturmak. Bu tabii ki söylemle değil, çalışmayla oluyor. Yanal’ın ekibi Wolfsburg maçında özellikle ilk yarının son 15 dakikasında ve ikinci yarı bölüm bölüm bu futboldan ışıklar verdi.

Yeniler uyum sağlamış

Tabii ki böyle bir anlayışı sahada uygulamak için elinizde oldukça güçlü ve kaliteli bir kadro olmalı. Bana göre hoca ne yapacağını nasıl oynatacağını çok iyi biliyor. Ancak takım geçen sezon yaşadığı travmanın etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Yani bir anlamda mental onarım devam ediyor. Ama Fenerbahçe’de artı olan şimdiye kadar yapılmış olan transferlerin takıma uyum konusundaki istekleri. Hocanın oynatacağı sistemde hızlı geçişler ve ileri, yana kaymalar çok revaçta.

Haberin Devamı

Dar alanda oyun

Bunun ipuçlarını Graz’daki idmanda çok net gördük. Dar alana takımı yerleştirip çizdiği formatı uygulatma çalışması yaptı. Ayrıca Ozan Tufan’ın basın toplantısında Ersun hocanın sistemi konusunda, ‘Farklı bir Fenerbahçe geliyor’ söylemi önemliydi. Tabii ki Emre Belözoğlu’nun takıma dönmesi de önemli bir ağırlık. Kaptan saha içi ve saha dışı takıma katkısı yüksek olacaktır. Emre, Fenerbahçe’ye büyük bir özlemle döndü. Her şeyiyle güzel bir final yapmak istiyor. Ancak tecrübeli kaptanın idman performansına bakarsak hiç de final yapacak gibi değil!

Yanal baskıyı sever

Uzun ince bir yol ama Fenerbahçe taraftarının da ne kadar sabırsızlandığını, Wolfsburg maçında tribünleri tamamen doldurmasından gördük. Takımın ve hocanın üzerinde baskı olacağı kesin. Ama ben bunu olumlu görüyorum. Çünkü Ersun Yanal böyle ortamlarda iyi motive olur. Bir anlamda taraftarın baskısıyla geldiğini düşünürsek, onlara olan borcunu ödemek için tüm birikimlerini kullanacaktır.

YORUM YAZ