MENÜ

En anlamlı galibiyet

Abone Ol Google News

Aslında Belediye rakibine göre daha hazır çıkmıştı. Abdullah Avcı haftalardır Süper Lig’i bir kenara koymuş, takımı zihinsel ve fiziksel olarak bu maça kilitlenmişti. Beşiktaş ise gerçekten önemli eksiklerle finale çıktı. Özellikle savunmadaki zaafiyet nedeniyle maç öncesi kafalardaki soru işaretlerinin cevabını karşılaşma başladığında aldık. İlk yarı Beşiktaş’ı durgun, Belediye’yi ise gergin gördük. Turuncu-Lacivertliler’de en büyük gösterge, önemli pas hataları yapmalarıydı. Zaten golü de bu hatalar zinciriyle yediler.Quaresma, Metin ve Ekrem’in hatalarından yararlandı ama kullanamadı. Ancak Simao’un ortasında kademeyi rahat bozdu ve takımını öne geçirdi. İlk yarıda Beşiktaş, İnünü’deki havasından uzak, rakibinden çekinen bir futbol oynadı. Nitekim bu çekingeyi fark eden İstanbul Belediye kanatlardan ortalarla tehlikeler yarattı.

Haberin Devamı

İkinci yarı Belediye’nin golüyle başladı. İskender’in Aurelio tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltıdan beraberliği yakaladılar. Penaltının hemen ardından yorulan Tum’un ardından Gökhan Ünal’ı sokarak ilk hamlesi yaptı. Tayfur Havutçu da sahada gezinen Bobo’yu çıkarıp, Almeida’yı soktu. Ersnt ve Toraman ile yabancı sınırlaması nedeniyle Hilbert’in olmayışı, Beşiktaş adına olumsuzluktu. Dünkü maçta bütün yük Necip’in üzerine kaldı. O da elinden gelini yaptı.

Haberin Devamı

Belediye’nin ligdeki maçlarına baktığınızda 60’tan sonra oyuna ağırlığını koyduğunu görüyoruz. Dün de bu farkını gösterdi. 4-3-3’ü hızlı hücumlarla çok iyi uyguladılar ve öne geçmesini bildiler. Mağlup duruma düşen Beşiktaş’ın, rakibin moralli baskısı karşısında tek seçeneği duran toplandı. Nitekim Sivok’un kafa golüyle hayat buldu. Uzatmalarda da ses çıkmayınca penaltılar geldi, çattı. Usta ve soğukkanlı ayaklara sahip Beşiktaş, bu sezonun en anlamlı kazanımını elde etti, kısa yoldan Avrupa’ya açıldı. Buraya kadar gelen Belediye’yi de tebrik etmek zorundayız.

YORUM YAZ