MENÜ

Cernat oynamazsa!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Haftaya damgayı vuran takım Samsunspor’du... Kırmızı-Beyazlılar, ‘Karadeniz Derbisi’nde, Mustafa Denizli’nin Çaykur Rizespor’unu 4-0’lık hezimetle evine yolladı. Aslında maçı izlediğinizde iki basit hata ve iki gol sonrası çöken; demoralize olan bir Rizespor’un varlığından bahsedebilirsiniz. Ama bu, işin kolaycılık tarafı olur... Alınan bir yenilginin ardından bunları yazmıyorum. Mustafa hoca Rize’deki görevine başladığında da yazdığım için rahatlıkla tekrarlıyorum. Çaykur Rizespor öncelikle, Mustafa Denizli ve Cernat’ın takımı olmaktan çıkmalı. Şimdiye kadar bu rüzgarın arkasında yürüdüler. Samsunspor maçına kadar da işler fena gitmedi.

Bu iş için ruh lazım

Ancak bir gerçek var ki; bu savunma hattının devre arasında ciddi bir şekilde revize edilmesi lazımdı. Ama yönetim sadece birkaç genç isimle takviye etmeyi tercih etti kadroyu. Bu takım bugün Süper Lig’e çıksa Allahaşkına kaç oyuncu bu takımda oynamaya devam edebilir. Bir tarafta 1461 Trabzon’a bakıyorsunuz; adamlar devre arası en iyi stoperini Trabzonspor’a vermiş, diğer iki as oyuncusu Çaykur Rizespor’a gitmiş ama yollarına devam ediyorlar. Sebebi ise; 1461 Trabzonlu futbolcular ruhlarını ortaya koyarak mücadele ediyorlar. Samsunspor karşısında izlediğimiz Rizespor’a bakıyorum, çok kötü golleri kalesinde görürken rakip alanda etkisiz, cılız ataklarla maçı bitiriyor. ‘Transfer bitti bunları niye yazıyorsunuz’ diyebilirsiniz. Testi kırılmadan yol gösterdiğimiz için Rizespor’un, Türkiye’nin en önemli teknik direktörünü getirip olası bir başarısızlıkta nelerle karşılaşabileceğini düşündüğümüz için yazıyoruz. Jallow ve Kalu’nun olmadığı bir devrede sadece Cernat’la olmaz bu iş. Rumen oyuncunun katkısı müthiş, ancak sakatlık çıkacak, cezalı olacak. O zaman ne yapacaksınız?

PTT 1. Lig’de bu köprünün altından daha çok su akar. Bakın ikinci yarıya iyi başlayan Boluspor, Kartalspor’a evinde kaybetti. Alt sıralardan kurtulma savaşı biter bitmez Süper Lig mücadelesini etkileyecek. O nedenle herkesin gününde olduğu zaman birbirini yenebileceği PTT 1. Lig’de sürprizlerle yaşamaya devam. Şimdilik bu haftaya kadar lige baktığımda; en istikrarlı ekip olarak Manisaspor’u gördüm. Zaten Tarzanlar bu istikrarın karşılığını puan cetvelindeki yerleriyle fazlasıyla aldılar.

YORUM YAZ