MENÜ

Başakşehir'den çifte zafer

Abone Ol Google News

Başakşehir gerçekten oturmuş kadrosuyla futbolunu yerli-yabancı rakiplere kabul ettirebilen bir takım. Avusturya ekibi, grubun ilk maçında Almanya’da Mönchengladbach karşısında 4-0’lık bir galibiyet almıştı.

Haberin Devamı

İster istemez Başakşehir bu skorun etkisini maç öncesi hissetti. O nedenle önemli hücum denemeleri olsa da savunmada iyi kapandılar. Ama kaleden başlayan ataklarda genelde orta alanı da iyi geçen Başakşehir’in 3. bölge yani rakip ceza alanına girişte oldukça sıkıntılıydılar. İlk yarıda tüm çabalara rağmen gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda orta alanda Mahmut’un yerine Azubike ve sonrasında da Guldbrandsen’in yerine Robinho’yu sahada gördük. Orta alanda atakların hazırlayıcısı olarak hep İrfan Can’ı gördük. Genç oyuncu ön bölgedeki isimlere önemli servisler yaptı.

Farkı kaçırdık

Baktı olmadı, 78. dakikada kendisi devreye girdi. Çok şık bir çalım ve devamında güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Robinho ile 2. gole çok yaklaşan Başakşehir’de, 89. dakikada Visca daha kolayını kaçırdı. Kısacası dün sonuç daha da farklı olabilirdi ancak önemli olan galibiyetti. Başakşehir hem ilk zaferini kazandı hem de Avusturya ekibini yıkarak ülke puanına önemli katkı sağladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ