MENÜ

Atan kazandı

Abone Ol Google News

Eskişehirspor haftalar sonra 3 puanla tanıştı. Maç öncesi galibiyete yakın gözüken taraftı ev sahibi, ancak rakip Samsunspor ’un iyi bir beraberlik takımı olması da kafalarda soru işaretiydi. Skibbe aslında gerçekçi bir 11 sahaya sürmüştü. Orta alanda Alper Potuk, Veysel Sarı ve Bülent Ertuğrul ’dan oluşan 3 ön libero ile rakibin etkili ataklarını kesip, sonra da hücumu yapıp gol aramaktı Skibbe’nin planı. İlerde Mehmet Yıldız Sivas ’taki parlak günlerini hatırlatır bir performansla oynadı ve savunmaya karşı müthiş duvar pasları yaptı. Tello ve Kamara da atakları organize eden isimlerdi. Dün gece Dede gününde değildi. Tecrübeli solbek çok çalıştı, ama üretkenlikte biraz kısırdı. Samsunspor ’a gelince; Petkoviç rabikin hızını kesip, sonra da kontrataklara gol aramayı denedi. Ancak ilk yarıda 30. dakikaya kadar etkili bir Samsunspor göremedik. Üstelik Alper ile gelen erken Eskişehirspor golüne hiç hazır olmadıklarını gördük. İlk yarının hakimi Es Es’ti . Samsunspor bu yarıda Murat Yıldırım ile gole yaklaşsa da İvesa izin vermedi.

Haberin Devamı

İkinci yarıda iki takımın da karşılıklı ataklarından olan dengeli bir maç izledik. Eskişehirspor ’da dikkati çeken bol bol şut atmalarıydı, ama bu şutların etkisi zayıftı. Samsunspor’da ise takımın en üretken ismi yorulana kadar Ufuk Bayraktar’dı. Bence Samsunspor ’un sıkıntısı final vuruşlarındaki etkisizliği. Gerçekten önemli pozisyonlar buldular, özellikle Ekigho ’n un kaçırdığı affedilir cinsten değildi. Zaten dış sahada da bulabileceğiniz pozisyon bu kadar olur.

Haberin Devamı

Oyunun sonlarında ise Tello ve Mehmet Yıldız ile Eskişehirspor, Anıl Dilaver ’le de Samsunspor gole çok yaklaşktı, ancak skor değişmedi. Maçın özeti; iki takım da galibiyete uzun süredir hasretti. Bu hasrete son veren Eskişehirspor rahat bir nefes aldı. Samsunspor ’un zamana ihtiyacı var diyebiliriz, ama bu zamanın artık tükendiği gerçek.

YORUM YAZ