MENÜ

Aslan tempolu ve dikine oynamalı

Abone Ol Google News

Galatasaray için de Beşiktaş için de zor bir dönem. Çünkü mutlu değiller. Ne taraftar ne de kendileri. Öyleyse mutlu olmak için tek hedef kazanmak. Böyle bir ortamda maçın psikolojisine bakarsak tablo Beşiktaş açısından daha vahim. Abdullah Avcı Başakşehir’in başında şampiyonluğu kaybettiği geçen sezonun 33. haftasındaki Galatasaray maçından sonra Terim’in karşısına ilk defa çıkıyor. Bu defa fark hem Beşiktaş’ın başında hem de kendi saha ve seyircisi önünde.

Haberin Devamı

Psikoloji çok önemli

Bence teknik-taktik kısmından önce en önemli faktör bu olacak. Terim, işleri sezon başından beri kötü giden köşeye sıkışmış rakibi ve Avcı karşısında nasıl bir Galatasaray sahaya sürer ve nasıl oynatır. Beşiktaş’ın hemen hemen her bölgede çok önemli eksikleri var. Galatasaray‘da Ömer Bayram cezalı, Falcao da oynamayacak gibi gözüküyor. Velev ki oynarsa bana göre yanında mutlaka Andone oynamalı. Galatasaray‘ın en çok eleştiri alan bölgesi her ne kadar savunması olsa da bana göre yumuşak karnı orta alanı. Terim’in çözmesi gereken bölge burası olmalı. Fatih hocanın şimdiye kadar oynattığı tüm takımların en büyük özelliği savaşcılığıdır. Böyle bakınca Seri’nin şansı gözükmüyor.

Haberin Devamı

Ev sahibi hataya yatkın

Beşiktaş baskı yediğinde hataya yatkın savunma anlayışı karşısında orta alan Nzonzi, Lemina, Belhanda ve Babel’den oluşan bir dörtlü etkili olur diye düşünüyorum. Falcao’nun oynamadığını düşünürsek orta alana ya Donk ya da Taylan Antalyalı sürprizi olabilir. Yani 4-5-1 şeklinde güçlü orta alan ve pres yapan forvetle Galatasaray bana göre etkili olur. Böyle bir kurguda savunmanın da en az hata ile oynayacağını var sayıyorum.

Belhanda’yı hoca oynatır

Burada kilit soru, Belhanda krizden sonra şans bulur mu! Bence Fatih Terim Belhanda’yı son maçtaki tepkilerini kullanarak motive eder. Üstelik maçın deplasmanda olması da işini bu konuda kolaylaştırır. Beşiktaş’ın evinde mutlaka kazanma isteği ve ofansif anlayışla oynayacak olması Galatasaray için avantaj olur. Yeter ki aşırı yan pas ve geri paslar ile tempo sorunu yaşamasın.

Karius’tan dönenlere dikkat

Bu maç öncesi sonuç olarak ortaya şu çıkıyor: Galatasaray, Beşiktaş deplasmanında bir kere tempolu ve dikine oynamalı. İkincisi orta alanda top kapmalarda başarılı bir performans ortaya koymalı. Ve çabuk oyununu etkili paslarla 3. bölgeye, yani gol alanlarına ulaştırmalı. Özellikle şutör oyunculara sahip Galatasaray’da Karius’tan dönebilecek muhtemel toplarda da hücumcular takipçi olmalı. Bu oyun anlayışı kenardan hamle gücü oldukça zayıf Beşiktaş karşısında başarılı olur diye düşünüyorum

YORUM YAZ