MENÜ

Ankaraspor ders almalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor Başkent’te hem futbol olarak göz doldurdu hem de hak ettiği bir 3 puan kazandı. Bordo-Mavililer, ligin devre arasını çok iyi geçirdiklerini oynadıkları son iki maçla kanıtladılar. Kendisi gibi 3 puan hedefiyle sahaya çıkan Ankaraspor karşısında beklenenden daha kolay galibiyet alınması şampiyonluk hesapları yapan Trabzonspor için büyük moral. Aslında 90 dakikanın bu kadar zevkli geçmesinde iki takımın da galibiyet için pozitif futbolu ön planda tutmasının payı fazlaydı.
İlk yarı hayli ilginç geçti. Ankaraspor özellikle Özer Hurmacı’nın önderliğinde pres yapıp topları iyi kullanarak Trabzonspor’a şok bir gol peşindeyken tam tersini yaşadılar. Gökhan Ünal’ın uzun süre unutulmayacak nefis ayak içi vuruşu Ankaraspor kalecisini de çaresiz bıraktı. Bu golün ardından Trabzonspor her alanda ilk yarının hakimi oldu. Belki de Gökhan’ın üst direkten dönen şutu gol olmuş olsaydı, karşılaşma o dakikada kopabilirdi.
İkinci 45 dakikada Ankaraspor’un risk almasını bekliyorduk. Öyle de oldu ve bu da Trabzonspor’a yaradı, boş alanlar ortaya çıkardı. Bunun neticesinde de sahanın en çok koşan ve özverili mücadele eden ismi Umut, biraz da kalecinin hatasından faydalanarak takımını rahatlattı.
Sonuç itibariyle belli oldu ki; Ersun Yanal rakibini çok iyi analiz etmiş. Üstelik Trabzonspor’un Fenerbahçe maçında kalmayan ve bu mücadeleye hemen dönerek iyi konsantre olması da önemli bir iş.
Oyun disiplinleri hep üst düzeydeydi, öne geçmelerine rağmen 1-0 ile yetinmediler.
Ankaraspor’a gelince... Takımın sadece Özer ve Hürriyet’in çabalarıyla yola devam edemeyeceği açık. Bugünlere takım oyunuyla gelmeliler ve eskiye dönmeliler. Ankaraspor’un bu karşılaşmadan çok önemli dersler çıkarması lazım.

YORUM YAZ