MENÜ

Açılış ve yıkım!

Abone Ol Google News

Önce Eryaman Stadı’ndan başlayalım. Gerçekten 22 bin kişilik nefis bir futbol stadı. Tribünler sahaya çok yakın ve ambians etkileyici. İyi bir Ankaragücü bu stadı rakiplerine cehenneme çevirir taraftarıyla. Maça gelince; erken gelen penaltı golü Alanayaspor’u rahatlatırken Ankaragücü takımını uzun süre demoralize etti. Gerildiler, uzunca bir süre bu golün etkisinde kaldılar. Daha sonra özellikle 30. dakikadan sonra dengeyi kurup rakip kalede etkili olabilecek ataklar geliştirdiler.

Haberin Devamı

Şu bir gerçek ki; ev sahibi takım için bu kadar olumsuzluklardan sonra hemen ayağa kalkmak kolay değil. 6-0’lık Galatasaray yenilgisi ister istemez bir özgüven sorunu yaşatmş. İkinci yarıya iyi başlayan taraf Ankaragücü’ydü. Mustafa Kaplan yorulan Sedat’ın yerine Kubilay’ı alıp hücumu güçlendirmek istedi. Ancak orta alanda bütün topların toplandığı Djedje, Efecan’ın baskısıyla kaptırınca 2. gol geldi, ev sahibinde moraller dibe vurdu.

Yönetime büyük tepki

Bir de bu dakikadan sonra taraftarın yönetime toplu halde tepkisi de gelince Ankaragücü’nün puan alma şansı iyice zorlaştı. Devre arasında yaşanan belirsizlik ve beceriksizlik Başkent ekibine ağır darbeler vurmuş. Kadro derinliği yetersiz. Transfer açılıp yeni alınan oyuncular bir an evvel takıma kazandırılmalı, aksi halde büyük bir sıkıntı yaşarlar. Alanyaspor iyi oynadı, akıllı oynadı ve hak ettiği 3 puanı almayı başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ