MENÜ

10 kişilik destan

Abone Ol Google News

Sezon başında üst üste maçını kaybeden Alanya bir açıldı, pir açıldı. Güney ekibi son 20 dakikasını 10 kişi oynadığı, penaltı karçıdığı maçta Akhisar’ı 2-1’le yıktı, Süper Lig tarihinde ilk kez 4’te 4 yaptı.

Haberin Devamı

Geçen haftanın iki moralli ekibi Alanya’da kozlarını paylaştı. Üst üste aldığı 3 galibiyetle Alanyaspor istim üzerinde sahaya çıktı. Akhisarspor ise yeni hocası Cihat Aslan ile Galatasaray zaferinin özgüvenini taşıyordu. Ev sahibi ekibin Sackey, Maniatis ve Ceyhun’la oluşan fizik gücü yüksek orta alana karşı, Akhisar’ın da silahı 112 kilometreyi geçen koşu mesafesi diyebiliriz. Hızlı başlayan Alanyaspor golü de erken buldu. Taç atışından başlayan organize atakta Efecan nefis bir asistle topu Cisse ile buluşturdu. Tecrübeli forvet kafa ile Akhisar ağlarını havalandırıp takımını öne geçirdi. İkinci yarıya Akhisar iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. Lopez ve Josue ile daha etkili olmayı hesaplayan Cihat hoca dengeyi de sağladı. Ancak gole yaklaşan yine ev sahibi oldu.

Fatih de yetmedi!

Haberin Devamı

Penaltıda Villafanez’in atışını Fatih kurtardı. Akhisar bu moralle beraberliği aradı. Sackey ikinci sarıdan aynı Ankaragücü maçındaki gibi kırmızı kartı görünce Alanya zor bir 20 dakika oynadı. Baskı karşısında oldukça bunalan Alanyaspor kalesinde oldukça tehlike yaşadı. Ancak günün yıldızı Efecan ‘bitmedi’ dedi. Oyuna giren Fernandes’e 2. golü attıran kaptan 3 puanın da mimarıydı.

YORUM YAZ