MENÜ

90+1

Abone Ol Google News

Ev sahibi, Türkiye’nin en popüler, en önemli, en kalabalık taraftar topluluğuna sahip spor kulübü. Misafir, ülkenin popülaritesi ve taraftarı en az olan kulüplerinden biri.

Haberin Devamı

Ev sahibi, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü (“örgüt” yazdım diye, Fenerbahçeliler töhmet altında kalmaz umarım). Misafir, ülkenin en büyük şehir belediyesi.

Sarı-Lacivert’e gönül verenlerin büyük maddi katkısı, hakkı var rakipleri üzerinde. Belediye’nin yaptığı ise, varlığını sürdürmesini sağlayanlara karşı mücadele! Her haliyle garip bir durum işte!

Kadın, erkek, çoluk, çocuk, salkım-saçak onbinler nihayet hep birlikte tribünde, kenetlenmelerinin 90+1. gününde. Yaşananlar karşısında, bir adım bile geri atmadan birliktelik, güç ve gösterilerini 91 gündür sürdürenlerin gözleri ve gönüllerinin bir yarısı Çubuklular’da, akılları ve gönüllerinin diğer yarısı da Metris’te. Sahadakilere tezahüratlarla, Metris’tekilere türkülerle göndermekteler destek ve sevgilerini. Bu, asla vazgeçilemeyecek büyük ve ölümsüz bir sevgi, her hallerinden belli.

Haberin Devamı

91 gündür, ‘Reis’lerine, yani ‘Başkan’larına hasret olan ‘Sarı-Lacivert Çubuklu’ sevdalıları, 139 gün sonra takımlarına olan hasretlerini giderdiler ya, bu da en azından bir teselli!

Fenerbahçe aleyhine verilmeyen penaltı da yok, Fenerbahçe aleyhine çalınan ‘düdükler’ de yok, uzun bir aradan sonra. Sarı-Lacivertliler arasında 90+1’e fazla değer vermeyenler ise, çok! İşte, bütün mesele de burada!

YORUM YAZ