MENÜ

Zirve Uruguay'ın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Uruguay ilk iki maçta olduğu gibi yine forvet kalitesine yakışır bir oyun ortaya koyamadı. Maçın hemen başında Suarez’in attığı frikik golünde Rus barajının akıl almaz hatasının rolü büyük olsa da vuruşun kalitesine diyecek yok. Fakat Uruguay’ın orta saha kalitesi futbolunu negatif etkiliyor. Rusya’nın hakkını teslim etmek gerek. 36’da 10 kişi kalmalarına rağmen cesaretlerini bir saniye bile kaybetmediler. Özellikle 2. yarıdaki oyuncu değişimlerinin ardından maçın momentumunu hep ellerinde tuttular. Fakat Uruguay 3 duran top golüyle maçın kazananı oldu. Orta saha formlarını yukarı çekebilirlerse turnuvanın sürpriz takımı olabilirler. Rusya ise ev sahibi olmanın avantajını ilk turda sonuna kadar kullandı. Ama bundan sonrası için şanslarının yüksek olduğunu söylemek zor.

Günün sorusu

Ignashevich gibi 39 yaşında tecrübeli bir oyuncunun Suarez’in frikik golünde barajı boşa düşürmesi normal mi?

Maçın starı

Godin, Dzyuba gibi devasa boyuttaki bir oyuncuyla başabaş mücadele etti. Duran toplarda hücuma çıktı ve 3. golün mimarı oldu.

Maçın olayı

Maçta iki büyük olay var. İlki Suarez’in frikik golünde Rus barajının saçmalığı, ikincisi Smolnikov’un 36’da çift sarıdan atılması.

Kısa mesaj

Uruguay iyi takım da orta sahası vasat. Bu vasatlığa rağmen 9 puanla çıkmış olmaları iyi bir forvet takımı olduklarının göstergesi.

YORUM YAZ