MENÜ

Transfer yetmez Terim de gerekli!

Abone Ol Google News

Öncelikle Galatasaray camiasında taraftarın benimsediği, ağız birliği yaptığı tek departman; teknik heyet. Fatih Terim ve yardımcıları bir yana kalanlar diğer yana. O yüzden ne yönetim ne de futbolcular Terim’in üstüne çıkabilir. Yanlış transfer politikasının faturası kim ne derse desin Terim’den önce yönetime yazar. Zaten taraftar da bu konuda Terim’in yanında saf tutuyor. Başkan Cengiz’in bir kaç kez topu Terim’e atma çabası da bizzat Fatih hoca tarafından sertçe savuşturulunca tüm oklar yönetime döndü. Fatih Terim; sadece Eren, Serdar Aziz gibi oyuncuların değil yönetimin de plakasını almışa benziyor. Zira Ağustos’ta ‘transfer yok’ dendiğinden yönetimin arkasında olan Terim’i devre arasında arkalarında bulmaları hayli zor olacak.

Haberin Devamı

Ozan ve Serdar işi çözülmeli

Fatih Terim, yönetimden Ocak’ta transfer istiyor. Şayet istediği karşılanmazsa biraz yüksek sesle istemeye başlayacak. Çünkü taraftar Gomis operasyonunun faturasını yönetime kesmiş durumda. İkinci yarı çok zor bir fikstür Galatasaray’ı bekliyor. Kadroya derinlik şart. Bunu sadece transferler çözmek de mümkün görünmüyor. Belhanda’dan Feghouli’ye, Muslera’dan Ndiaye’ye kadar yerlerde sürünen performansları yukarıya çekmek, Ozan Kabak ve Serdar Aziz krizlerini çözmek gerekiyor. Yani hem Galatasaray yönetimi hem de Terim için ‘kış yaklaşıyor’ ve hazırlıkları doğru yapmak zorundalar

Haberin Devamı

Fedakârlık krizi!

Bu sezon Galatasaray için de Terim için de acayip geçiyor. Sakatlar ve cezalılardan dolayı Terim’in kadro kuramadığı bir çok maç hatırlıyoruz. Haliyle Terim eldeki oyunculardan fedakârlık bekliyor. Çünkü hocanın çalıştığı her dönemde bu fedakarlığı fazlasıyla yapan oyuncular vardı. Şimdi Eren ve Serdar gibi oyunculardan bu fedakârlık gelmeyince Terim, hem futbolculara hem yönetime tepki gösteriyor. Serdar Aziz sert, hatta gaddar sınıfına girecek kadar rakibe sert ama kendi de kolay sakatlanan bir stoper. O geldiğinden beri Galatasaray 68 lig maçına çıkmış ama Serdar sadece 42 kez forma giyebilmiş. Mide rahatsızlığı gerekçesiyle Sivas maçında oynamadı. Kabul etmek gerek, Terim’in elindeki kadro fedakârlık katsayısı yüksek bir kadro değil sanki.

Eren’in derdi Gomis’le

Galatasaray taraftarı Eren’i bir türlü sevemedi, Gomis’ten sonra da benimseyemedi. 29 gol atan santrforun ardından hep hafif geldi taraftara. Porto maçında sakatlığı sebebiyle oynamam deyip, basın toplantısında Terim’in gazabına uğrayınca tribünler Eren’e resmen kin gütmeye başladı. şampiyonlar Ligi’nde gol atmasına rağmen ıslıklandı. Hele son Sivas maçında Onyekuru’nun golünden önce topu ayağının altından kaçırması bardağı taşıran son damla oldu. Oysa ki, Eren 2’si penaltıdan 7 gol attı. Bu rakam düşük sayılmaz, hele Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın santrforlarına bakınca yüksek bile. Ama sorun devamlılık ve oyuna etkide. Terim’in istediği santrfor tipi değil.

Demba’nın gençliği lazım

Gomis, Galatasaray’a iyi bir Marsilya sezonunun ardından gelmiş ve 29 gol atmıştı. Ocak dönemi bu kadar iyisini bulmak kolay değil. İsmi geçenlerden Demba Ba ligin genetiğini biliyor oluşu sebebiyle en iş yapar sınıfında gibi duruyor. Ama artık 34 yaşına basıyor. Çin Ligi’nden Brezilyalı Alan Galatasaray’ın oyun yapısına uyum konusunda daha avantajlı. Salzburg’da Sadio Mane, Kampl ve Soriano’yla harika bir hücum hattı oluşturmuşlardı. Guangzhou Evergrande’de biraz Talisca’nın gölgesinde kaldı. Zaten Alan, Gomis gibi net bir santrfor değil. Yanına ya da arkasına mutlaka ikinci forveti isteyen bir golcü. Onyekuru ya da Feghouli’nin desteğine çok ihtiyaç duyar. Ama Terim biraz da baskı yapsın istiyor. O yüzden elinde sihirli değnek olsa Demba Ba’nın gencini ister.

Haberin Devamı

Orta sahalar dökülüyor

Emre Akbaba dönene kadar Galatasaray’ın orta sahasındaki kriz süreceğe benziyor. Yaş ortalaması 32 olan hayli yüksek bir orta saha rotasyonu var Terim’in. Bu, oyun enerjisine yansıyor. Fernando, Selçuk, Ndiaye ve Donk’un devamlılık sorunu Galatasaray’ı sahada çok zorluyor. Sorunun temeli hep santrforsuzluğa bağlanmak istense de Galatasaray’ın orta sahasında sadece Fernando 12 maça çıkabilmiş, kalanı 10 ve altında oynamış. İkinci yarıda Donk’un stopere geçme ihtimali de düşünüldüğünde Emre’nin önemi bir kat daha artacak.

Feghouli’nin oynaması şart!

Eren’in arkasında kalan 6 oyuncunun 13 gol, 7 asistle yükü çektiğini görüyoruz. Bu grupta en yıldız diyeceğimiz oyuncu şüphesiz Feghouli. Futbolcu istatistik yaparak yıldız olur. Feghouli’nin performans grafiği yukarı yönlü dursa da hiç istatistik yapmadan Terim’in işini görmesi mümkün değil. Galatasaray’ın en çok kazanan yıldızının 13 lig maçında sadece 3 isabetli şut atması inanılır gibi değil. Hadi ona inandık diyelim, hiç asist yapmadan tek golle devreyi bitirmesi nasıl izah edilir? Galatasaray taraftarının gözü hep Belhanda’nın üzerinde ama Feghouli de bir şey oynamıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ