MENÜ

Sezon derbisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu akşam beşiktaş için beraberlik bile şampiyonluğu küçük çaplı bir mucizeye bağlar. Fenerbahçe için ise 1 puan hedefe atılmış bir adım olur. Fenerbahçe bu derbiden 3 puanla çıkarsa şampiyonluğun en büyük favorisi haline gelir.

İki farklı oyun tarzının çarpışması ligin kaderini belirleyecek gibi görünüyor. Beşiktaş için beraberlik bile şampiyonluğu küçük çaplı bir mucizeye bağlarken Fenerbahçe için 1 puan hedefe atılmış bir adım olur. Fenerbahçe bu derbiden 3 puanla çıkarsa şampiyonluğun en büyük favorisi haline gelir. Beşiktaş, Pepe ve Talisca yokken stratejisini değiştirip kısa pas oyununa dönerek Fenerbahçe’ye karşı topa sahip olmayı seçecektir. Seyirci desteği, genelde Beşiktaş’ın bu oyununu pozitif etkiliyor, özellikle 45- 60 arasındaki baskı derecesi rakip için bunaltıcı olabiliyor. Porto ve Galatasaray maçlarındaki seviyeye çıkabilmek için Güneş’in orta alandaki tercihinin Tolgay Arslan olması şart. Böylesine harika bir orta sahanın Bayern maçında düşünülmemiş olması hayli şaşırtıcıydı doğrusu.

Sadakat mi yetenek mi?

Fenerbahçe, Beşiktaş kadar topa yatkın ve yetenekli bir takım olmayabilir ama ligin en sert ve geçiş oyununu kusursuza yakın oynayan takımı oldukları gerçeğini kimse inkar edemez. Beşiktaş, yeteneğine güvenerek bazen doğaçlama hücumlar yapabilirken Fenerbahçe’de Aykut Kocaman maçın her dakikasını senarize ediyor. Karşılığında oyuncularından harika bir taktik sadakat görüyor olması derbileri kolaya çeviriyor. Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında olduğu gibi yine topun karşısına geçerek fiziksel üstünlüğünü Giuliano’nun yönlendirmeleriyle baskı silahına çevirebilirse, Beşiktaş’ın top hakimiyeti avantaj olmaktan çıkar.

Beşiktaş adına maçın adamı

Takımın 10 numarası kim olursa pozitif ya da negatif anlamda maçın kaderini belirler. Oğuzhan’ın derbi performansları sorunlu. Tolgay ile ligin en sert orta sahasına karşı fizik olarak ayakta kalabilirler.

Fener adına maçın adamı

Giuliano Fenerbahçe’nin oyun aklını temsil ediyor. Fizik olarak güçlü, fit ve çok yetenekli. İşi sadece ceza sahası civarıyla sınırlı değil, Beşiktaş’ın oyun kurulumunda baskıyı kime getirip topu kimin kullanacağına da o karar veriyor.

Kısa mesaj

Beşiktaş için bu derbi ya tamam ya devam maçı olacak. Beşiktaş kazanırsa, zirvede kağıtlar yeniden dağıtılır. Diğer yandan 1 puan bile Beşiktaş’ı yarış dışı bırakmaya yetebilir. Fenerbahçe için 1 puan kayıp olmaz. Şayet kazanırsa Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük favorisi olur. Zira 17 Mart’ta Galatasaray Kadıköy’e gelecek sonra fikstürü arkasına alacak.

YORUM YAZ