MENÜ

Rüya gibi bir sezon için...

Abone Ol Google News

Trabzonspor yönetimi elinde yüksek getiri sağlayacak birden çok yerli futbolcusu olmasına rağmen satmamayı tercih ederek aslında hedefini yükseltiyor. Bordo-Mavili camia için 50. yıldaki gibi ‘alarak’ şampiyon olmak pek mümkün görünmüyordu zaten. Bu durum kulübü daha çok borçlandırıyor, bir kaç maç kaybedildiğinde sadece takım değil tüm şehir hayata küsüyordu. Fakat Ünal Karaman’ın Trabzonspor’u gencecik bir kadroyla beklenenin dışında bir saha performansı göstermekle kalmadı, şimdi transferde de son derece akılcı ilerliyor.

Haberin Devamı

Merkez sağlamda

Trabzonspor John Mikel Obi’yi alarak oyun genetiğine çok uygun bir orta saha transferi yaptı. Obi, klasik bir kesici ön libero değil. Topu kazandıktan sonra ne yapacağı konusunda birden çok planı olan, iyi bir orta saha oyuncusu. Abdülkadir, Onazi, Sosa ve Obi bol alternatifli bir orta saha rotasyonu anlamına gelmekle kalmıyor. Aynı zamanda Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve Süper Lig için Trabzonspor’un hedefini gösteriyor. Savunmasını koruyan, merkezini sağlama alan Bordo- Mavililer, yerlileri tutup dominant bir santrfor transferi yaparsa rüya gibi bir sezon yaşayabilir.

Haberin Devamı

Santrfor transferi bekleniyor

Rodallega’nın Denizlispor’a gidişiyle Ünal hocanın güçlü bir santrfora ihtiyaç duyacağına şüphe yok. Trabzonspor hem ligde şampiyonluğa oynayıp hem de Avrupa Ligi’nde en azından çeyrek finali hedefliyorsa güçlü bir santrfor almak zorunda. Bonservisi Leeds’ten alınan Ekuban iyi bir santrfor performansı verebilir. Ama Trabzonspor’un hem daha dominant bir golcüye hem de kadrosuna derinlik kazandırmaya ihtiyacı var.

YORUM YAZ