MENÜ

Rıza Advocaat!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’yi İngiltere’de oynadığı United maçından bu yana 7 lig, 3 Avrupa Ligi maçında Antalyaspor kadar bozan bir takım çıkmadı. Bu süreçte Mourinho dahil hiçbir antrenörün yenemediği Advocaat’ı yenebilmek için Rıza Advocaat olmak gerekti. Rıza hoca da o oldu. Advocaat gibi düşündü, Çalımbay gibi uyguladı.

Merkezde Zeki ve Yekta baskısıyla kazanılan toplar kanat forvetleri Danilo ve MBilla tarafından kaleye taşındı. Çok tanıdık bir düzen elbette bu. Düne kadar Fenerbahçe’nin en iyi yaptığı şeyi yaptılar. Eto’o ve Deniz’in, Kjaer ile Skrtel üzerindeki baskısı ise Fenerbahçe’ye henüz 12. dakikada 5. kez Volkan Demirel’e uzun vurması için geri pas yaptıran unsurdu. Bu baskı ilk yarıda Fenerbahçe’ye sadece 114 pas yapma imkanı tanıdı. -ki Advocaat ve öğrencileri adına bu sezonun en kötü rakamı...

Fernandao düzeltti ama...

Zeki ile Yekta’nın merkezdeki değişimli alan paylaşımı Alper’in maça intibakını engelledi. Fenerbahçe tam 10 maç aradan sonra bağlantı paslarını yapamaz hale geldi. Aslında Sow’u takımdan ayrı düz koşuya yönelten tam da bu düzendi. Sonrasında Yekta, Volkan Demirel’e uzaktan Sneijder golünü atınca senaryonun kahramanı belli oldu.

Alper-Fernandao değişimi ile 4-4-1-1’e dönen Advocaat bir fazla forvetle Sow’u oyuna dahil edebildi. Fakat Rıza Çalımbay’ın 87’ye kadar oyuncu değiştirmemesi taktiksel sadakati beraberinde getirdi. Fenerbahçe gibi fizikli bir takıma karşı bu büyük riskti ve Rıza hoca çözülmeden korktuğu için bu riski fazlasıyla satın alarak kazandı.

‘Hakemofobi’yi de yenmek gerek

Gelelim Avrupa Ligi’ne... Avrupa arenasında son bir yılda yaşadığımız büyük hakem facialarının bir izahı yok. En kritik maçlarda büyük hakem hatalarıyla elenip dönüyoruz, sonra derdimizi Marko Paşa bile dinlemiyor. Bu, ister istemez bir korku yaratıyor. Yani rahatlıkla ‘hakemofobi’den bahsedebiliriz. Eğer UEFA’nın adaletsiz hakem düzeni ateşkes ilan ederse Avrupa Ligi 2. turunda Fenerbahçe Krasnodar’a, Beşiktaş da Hapoel Beer Sheva’ya karşı favori. Osmanlıspor’un ise Olympiakos önünde en büyük avantajı oyun tarzı.

YORUM YAZ