MENÜ

Minimum 3 transfer

Abone Ol Google News

Ali Koç, “Eksikleri gidereceğiz” dedi. Peki Fenerbahçe’nin hangi bölgelere takviye yapması şart. Serkan Akcan yazdı...

Haberin Devamı

Minimum 3 transfer

Fenerbahçe’nin tarihinin en ilginç sezonlarından birini yaşadığına şüphe yok. Ali Koç’tan beklenti çok daha yüksekti. Bu sezon benzer durumu Monaco da yaşıyor. Ocak ayını herkesten çok Ali Koç bekliyordur. Öncelikle hoca konusunu çözmek, peşinden de minimum 3 tane transfer yapmak için...

Slimani gidebilse....

Slimani’nin sözleşme detaylarını bilmiyorum. Ama eminimki, Koeman da dahil her bir Fenerbahçe profesyoneli Cezayirli’yi gönderip yeni bir forvet almayı umuyordur. İlk 14 hafta sonunda girilen pozisyonları gole çevirme oranı yüzde 9.2 ise ortada çok net bir santrfor sorunu var demektir. Frey savruk, Soldado devamsızken Slimani sadece 1 lig golü atabildi. Şayet bu rakam 5-6’ları bulsa belki de Fenerbahçe minimum 6 puan fazla toplayabilirdi. Fenerbahçe’nin önce golcü sorununu çözerek işe başlaması şart.

8 numarayı bulmalı

Fenerbahçe’nin oyun kalitesini yükseltmek için iyi değil çok iyi bir 8 numaraya ihtiyacı var. Eljif Elmas henüz gelişmekte olan bir oyuncu. Birkaç sezon içinde çok iyi bir seviyeye gelebilir. Fakat Fenerbahçe’nin şu anda gelişimini tamamlamış, takıma tecrübesiyle yol gösterecek bir ‘oyun kurucu 8 numara’yı bulması şart. Mehmet Ekici bu sorunu çözebilir. Ancak sakatlıklarından dolayı onunla sezon bitirmek o kadar kolay değil. Bu nedenle ocak ayında orta sahanın ortasında da bir takviye yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bir Skrtel daha lazım

Sarı-Lacivertliler Skrtel yokken Rize’den 3, Zagreb’den 4 yemişti. Onun sahadaki varlığı bile takıma güven veriyor. Neustadter iyi niyetli ama seviye atlamak için Skrtel’in yanına sert bir stoper lazım. Mevcut kadroda Skrtel’e bir şey olsa yerine oynatacak aynı kalibrede stoper yok. Reyes güven vermiyor, Yiğithan’ın sakatlık korkusu rotasyonu daraltıyor. Elbette bu üç transferi kiralama modeliyle çözmek için bile bütçe lazım. Kim bilir, belki eylül ayında gitmeyi reddeden Soldado ikna olur, Aatif ve Dirar’a müşteri bulunur.

YORUM YAZ